• "If God is watching us, the least we can do is be entertaining..." - M. Moss

Followers

Happy Forever Alone Day!
Dipos oleh avid


Deskripsi
Forevor Alone Day adalah hari peringatan yang disambut pada February 14 untuk meraikan kesunyian, kesepian dan ke-pathetic-an manusia sejagat. Ianya dinamakan bersempena dengan karakter 'Rage Guy' yang berleluasa di 4Chan, Tumblr dan FunnyJunk.

Ritual
Forever Alone Day secara tradisinya dengan berpura-pura/berfantasi melakukan aktiviti romantik seperti tengok wayang, makan malam romantik, berkayak, membeli bunga dan membeli kad ucapan. Bezanya dengan Valentine's Day, semua aktiviti tersebut dilakukan dan ditujukan kepada siri sendiri.

Tengok wayang sorang-sorang, makan malam romantik sorang-sorang, berkayak sorang-sorang, membeli bunga dan kad ucapan dan kemudiannya menghantar kepada diri sendiri.

Beberapa contoh kad ucapan Forevor Alone Day yang boleh didapati di pejabat pos berhampiran.

Kelebihan

Berbanding dengan Valentine's Day, Forevor Alone Day bebas dari sebarang kontroversi. Ianya sah di sisi Islam, bersifat universal dan menguatkan self-appreciation diri sendiri. Berbeza dengan semangat Antivalentinism, hari ini disambut dengan penuh humor sekaligus boleh menawarkan alternatif dari ketegangan antara golongan kapitalis dan anti-kapitalis.

Happy Forevor Alone Day, everyone!

Photo

Sunday, February 13, 2011

pada 6:04 AM


Labels:
,
,

10 nyamuk:

February 13, 2011 at 9:53 AM
Permalink this comment

said...

Ok, aku sangat sukaaa! haha.

Happy 4EverAlone day! =P

February 13, 2011 at 1:04 PM
Permalink this comment

said...

yeahhh

hat ni aku sokong!ehehehe

February 13, 2011 at 2:10 PM
Permalink this comment

said...

Oh, so I'll be celebrating Forever Alone Day tomorrow!
Yay!!

:P

February 13, 2011 at 2:22 PM
Permalink this comment

said...

Happy Forever Alone Day too!

February 13, 2011 at 3:08 PM
Permalink this comment

said...

ohh.disebabkan 14 feb bufday big boss kat umah, usually i'm not alone at that time.ngehehehe

tapi taon ni macam tak dapt celebrate ngn family je..demm!

February 13, 2011 at 6:44 PM
Permalink this comment

said...

i like it... Happy Forever Alone Day too...

February 13, 2011 at 11:46 PM
Permalink this comment

said...

hahahaha pathetic and loser.

but yeah, it's way better than celebrating the V-day...

my v-day would probably with the gold peeling off from the printed circuit board. hahaha

February 13, 2011 at 11:46 PM
Permalink this comment

said...

hahahaha pathetic and loser.

but yeah, it's way better than celebrating the V-day...

my v-day would probably with the gold peeling off from the printed circuit board. hahaha

February 14, 2011 at 1:04 PM
Permalink this comment

said...

can't celebrate it.
i m not alone.
assignment.lab.test will accompany me today.
damn!

February 14, 2011 at 7:15 PM
Permalink this comment

said...

lets celebrate tomorow~15feb,
beter way to celebrate our habibi ya rasulAllah

Popular Posts