• "If God is watching us, the least we can do is be entertaining..." - M. Moss

Followers

10 sebab kenapa gua suka tengok TV

10th - Cerita-cerita dokumentari berkualiti kat Discovery, National Geographic dan History Channel. I could literally live with these three channel being the only TV channel on earth. Man vs Wild, Dirty Jobs With Mike Rowe, What Ancient Did For Us (the list goes on).

9th - Kelibat Shebby Singh yang merepek dengan komen-komen anti-Arsenalnya. Piss off! Where's your turban?

8th - Sportcenter versi Bahasa Melayu yang dikendalikan oleh Reen Shahwa dan Lisa Wong. Dan jangan lupa kelibat wartawan lokasi yang cakap Melayu macam tengah orgasm, Rashid Salleh.

7th - Siri drama setiap malam Sabtu di TV3 (kalau takde bola) sebab gua sedap kutuk. Gua tak paham. Kenapa drama Melayu mesti sedih-sedih dan melankolik belaka? Suami curang la..Mak mertua kejam la..Mak dera anak la...Mentua tak restu la..Kalau scene kat kampung je mesti ada lagu latar pakai seruling mendayu-dayu. Mak gua yang memang orang kampung true pun menyampah.

Kalau scene makan nasik kat kampung tu, lauknya dua jenis je. Alahai. Padahal orang kampung la paling meriah bab makan nasik. Kenapa tak buat drama yang moodnya lebih ceria, dengan humor berilmiah (bukan lawak drama-drama Astro Ria) macam Pi Mai Pi Mai Tang Tu? New-wave drama macam Blogger Boy, Dunia Baru nampak fresh dan bagus tapi sesuai untuk remaja je pulak. Mak gua mana minat. 

6th - Slot kartun TV9. Pukul 2 Dora Explorer. Pukul 3 Blue Clues. Pukul 4 Jimmy Neutron. Pukul 5 Spongebob. Ha ha ha. Gua biasa teman adik gua tengok dulu.

5th - Drama Indonesia untuk kutuk-kutuk lagi. Kalau ada scene terkejut je, kamera mesti nak close-up slow slow ke muka pelakon yang terkejut tu. Pastu, bibir pelakon mesti nak pink habis.

4th - Hallmark Channel untuk memahami jiwa raga perempuan. Keh keh..

3rd - Siri Motivasi Pagi. Dulu masa gua duduk asrama, pagi-pagi sedap layan sarapan sambil tengok siri TV3 ni.Yang gua ingat Fadzillah Kamsah punya turn hari Khamis.

2nd - Berita ekonomi. Gua sendiri pun takde la paham sangat. Tapi gua suka usha mata indeks komposit dan benda yang jalan-jalan kat skrin TV masa segmen ekonomi tu. Oh, indeks komposit Malaysia sekarang dah 1300 mata. Good for us!

1st - Scene Dewan Rakyat. Priceless.


Photo

Sunday, March 21, 2010

pada 4:18 PM


15 nyamuk:

March 21, 2010 at 4:36 PM
Permalink this comment

said...

Kah Kah Kah
Tak leh tahan pasal Sportscenter tu...
aku rasa baik ESPN amik Akhbar Saari dari mamat tu.....

shebby ni pok pek pok pek myteam die pun ntah ke mana....erk888

March 21, 2010 at 5:11 PM
Permalink this comment

said...

sebab shebby is a fuckin spurs..
fuck it..

said...

ak suka tgk national geographic psl 'world toughest fixes' pastu ngn 'megastructures'..engineering nya mantap siot..haha..ak suka ak suka..haha

March 21, 2010 at 6:19 PM
Permalink this comment

said...

lama xtgok tv
extensial rumah rosak
hahaha

March 21, 2010 at 6:42 PM
Permalink this comment

said...

salam...GO GUNNERS ...GO.....

March 21, 2010 at 7:00 PM
Permalink this comment

said...

aku suka wrestling!
can't miss..

March 21, 2010 at 7:00 PM
Permalink this comment

said...

and reality show jugak..

March 22, 2010 at 12:53 AM
Permalink this comment

said...

no4
cess, hampeh

March 22, 2010 at 1:44 PM
Permalink this comment

said...

setuju dgn no 7 n no 5.. haha~

March 22, 2010 at 11:25 PM
Permalink this comment

said...

hallmark?..tgk oprah je kat situ

March 23, 2010 at 10:55 PM
Permalink this comment

said...

camana bercakap mcm org orgasm yer? haha

March 24, 2010 at 11:18 PM
Permalink this comment

said...

drama indon stok nak tipuu je keje. iskk gerammm okay. terbodoh je tgk cte tu hahaha

March 30, 2010 at 8:09 PM
Permalink this comment

said...

bila lu sendiri nak duduk kat dalam dewan rakyat tu?

April 3, 2010 at 2:10 PM
Permalink this comment

said...

dah lame tak tgk tv..
belanja weyh..

Popular Posts