• "If God is watching us, the least we can do is be entertaining..." - M. Moss

Followers

Bosan menari-nari dengan binatang orang kat Pet Society, gua try track senior-senior gua masa sekolah dulu. Mana la tau Zaki Suhud yang belasah gua dulu keje mop lantai Pasaraya Billion ke, Zharif Ashikin fail SPM ke..Boleh gua gelak macam ketua puak Jahiliyyah kejap. Tiba-tiba gua teringat seorang brader ni. Gua type 'Badrul *****' kat kotak search. Peh, hidup lagi brader ni rupanya.

******

Adat sekolah gua dulu. Kalau budak Form 1 baru daftar, brader Form 3 akan usha adik angkat. Lepas menangis sedas-dua lepas mak gua tinggalkan gua kat asrama, gua bersiap pergi makan dan surau. Masa tu dah pukul 6pm. Masuk surau, gua duduk bersila kemas-kemas. Takut bersila tak kemas kang, ada senior tak puas hati. Gua tengok makin nak maghrib, surau makin ramai. Gua usha gelagat senior gua. Badan sekor-sekor besar nak mampus. Makin kemas gua bersila. Tak berani pulak nak tongkat dagu.

Lepas semayang, tiba-tiba gua terasa macam gua kena panggil. Gua toleh belakang. Ada brader suruh gua datang dekat dia. Sumpah gua rasa nak menangis masa ni. Apakah cara gua bersila menjengkelkan dia? Apakah muka gua menjengkelkan dia? Apakah butang baju melayu gua menjengkelkan dia? Bila gua bersila depan dia, brader tu salam gua.

"Nama aku Badrul. Panggil je aku Abg Bad. Apa nama ko?"
Peh! Mujur..Gua kenalkan nama gua. Bad panggil gua Ahmad. Dia kata mulai sekarang dia jadi abang angkat gua. Ada senior lain buat hal dengan gua, depa buat hal dengan Bad. You are my bitch now. Nobody mess with my bitch. Anybody mess with you, they mess with me. Keh keh. Lu jangan main-main. Bad punya tinggi ada 175cm lebih. Badan besar. Tak kurus tak gemuk. Aliran skinhead. Rambut tak pernah panjang seinci. Kat surau Bad selalu lepak kat belakang belah kanan surau dengan budak-budak skinheadnya.

 
Ni gambar paling dekat boleh gua kaitkan dengan Bad. (sumber Google)


Banyak benda Bad ajar gua. Kalau ke kelas, jangan bawak bekas pensel. Bawak sebatang pen Pilot letak poket cukup. Baru cool. Kalau bawak buku teks/log, jangan kepit je. Pusingkan buku tu atas jari. Baru cool. Kalau pakai tie, jangan ikat sampai atas. Londeh sikit buat gaya Cina kalah judi. Seluar uniform beli siap-siap kat koperasi, buang je. Pergi tempah kat Pang Fashion angkat seluar cut macam jeans punya. Ada walkman, jangan dengar Era, Radio Malaysia Negeri Sembilan punya. Dengar kaset ni ha... A.C.A.B, The Official. 

Bad main keeper team bola sekolah gua. Kalau ada match kat sekolah, Bad suruh gua steady belakang pintu gol kutip bola. Dia malas nak kejar. Kalau dia makan kat dewan makan, gua yang ambikkan buah tembikai lebih untuk dia. Gua yang ambikkan burger lebih untuk dia. Gua yang kutip tray dia lepas makan. Kat asrama, gua yang kena carikan dia megi. Gua yang kena carikan dia bekas megi. Gua yang iron-kan baju dia. Memang macam bitch. Semuanya untuk protection yang gua tak mintak pun. Ha ha ha.

Bila gua masuk Form 2, Bad kena blah sebab sekolah gua ada Form 1 sampai Form 3 je. Bad sekolah kat Muar gua dengar. Gua sedih sebenarnya bila Bad dah takde. Keh keh. Tapi kesedihan gua terubat bila Kak Epit jadi kakak angkat gua lak. Gua cerita siri lain. Ha ha ha.

Photo

Sunday, February 7, 2010

pada 2:46 PM


61 nyamuk:

February 7, 2010 at 2:57 PM
Permalink this comment

said...

Whoa!!!! Ayat don't mess with my tuuuuttt tu aku suke.. Hahaha.. Aku nak jadi angkat ko NEXT ek.. Ahaks.. ;p

February 7, 2010 at 3:07 PM
Permalink this comment

said...

banyak angkat2 lakk

February 7, 2010 at 3:20 PM
Permalink this comment

said...

adehhhh....sadis jugak si bad tu..agak2 lau dia jumpe ko skang dia mintak maaf tak ?

February 7, 2010 at 3:21 PM
Permalink this comment

said...

pergh~

gua nak lu jadik bodyguard gua~

bleh>

February 7, 2010 at 3:47 PM
Permalink this comment

said...

Cehh..ada abang angkat pun,kena buli je lebih..
Baik takyah ada..hihihi

February 7, 2010 at 3:54 PM
Permalink this comment

said...

SHARP ke Nazi? Hahaha!

February 7, 2010 at 4:00 PM
Permalink this comment

said...

@ farhana
haha..x main angkat2 lagi dah...

February 7, 2010 at 4:00 PM
Permalink this comment

said...

@ ezzati
takdir hidup

February 7, 2010 at 4:01 PM
Permalink this comment

said...

@ mimie
haha...aku x marah dia pun...respek ada la..

February 7, 2010 at 4:01 PM
Permalink this comment

said...

@ lord zara
teeet...! rejek! kah kah

February 7, 2010 at 4:02 PM
Permalink this comment

said...

@ Nadya ©™
tu la caranya kami bermesra2...haha..

February 7, 2010 at 4:03 PM
Permalink this comment

said...

@ paan
sharp..haha..

February 7, 2010 at 4:35 PM
Permalink this comment

said...

heshh
ape kaba laa akak2 angkat ku dulu?
abg2 angkat ku?
adik2 angkat ku?
ahahah

February 7, 2010 at 4:40 PM
Permalink this comment

said...

@ ery farieha
kabo baik depa sumanya...

February 7, 2010 at 5:17 PM
Permalink this comment

said...

lepas dia blah tu yg lu jadi rakan surau kan?
hahaha..

sumpahh muka bad gay giler..
haha..

February 7, 2010 at 5:29 PM
Permalink this comment

said...

wahh..angkat seh.hihi

February 7, 2010 at 6:20 PM
Permalink this comment

said...

aku barangkat2 dulu..

February 7, 2010 at 6:35 PM
Permalink this comment

said...

sempoi nyeeeee abg bad!!! i loikeee!! *gaya gedik yg amat ala2 budak form 1 nk ngorat senior*

February 7, 2010 at 6:48 PM
Permalink this comment

said...

Inilah istilah adik angkat yg sebenar.

huhuhuhhuuu

February 7, 2010 at 6:54 PM
Permalink this comment

said...

aku sekola all boys
so, mana2 senior yg cari adik angkat tu, ktowg suspek gay @ bi
hahaha
sbbnye, sekolah ktowg kalo dah all boys, then beradik abang angkat plak
mmg org pikir lain
heeeeeee~~

February 7, 2010 at 6:59 PM
Permalink this comment

said...

haha.2 bukan adik angkat.tu da macam kuli angkat.ceh

February 7, 2010 at 7:53 PM
Permalink this comment

said...

salam...bad ktner skang ni?..ni Bad yg dlm en3 ko yg dulu tu ker...yg bdn sasa tu..??

February 7, 2010 at 8:08 PM
Permalink this comment

said...

aku la bad ko!! huhuhuhuhuh :P xleh blah pic ambik kat google!!

February 7, 2010 at 8:47 PM
Permalink this comment

said...

mcm hensem jek bad tu. hikhik

February 7, 2010 at 9:00 PM
Permalink this comment

said...

muka gambar atas tu sebijik mcm negro yg cuba peluk aku kat shopping complex la!!
grrr...

February 7, 2010 at 9:40 PM
Permalink this comment

said...

huishh...
nasib baik aku masa aku dok boding skul dulu takde abang angkat...

warden angkat ade laaa...

said...

kim salam kat abang bad. MUHEEEEEEE

February 7, 2010 at 10:28 PM
Permalink this comment

said...

angkat sampai terangkat hehehehe

February 7, 2010 at 10:40 PM
Permalink this comment

said...

aah dulu2 mmg trend adik, kakak,, abg angkat..
aku hmpir2 terjebak..

February 7, 2010 at 11:07 PM
Permalink this comment

said...

haha..kakak angkat aku xmcm tu pon..mmg betul2 protect aku..sian ko kena buli..

February 7, 2010 at 11:56 PM
Permalink this comment

said...

aku syak teruna ko dah hilang oleh abang angkat
haha

February 8, 2010 at 4:51 PM
Permalink this comment

said...

ak xnah ade kakak n abg...
hatta yg angkat2 saklipon...
oh my... ak bercirikan perempuan dominasi...

February 9, 2010 at 6:11 PM
Permalink this comment

said...

haha.. tapi best kan. kenangan

February 10, 2010 at 5:49 PM
Permalink this comment

said...

dapat gading bertuah,tanduk di lupakan. hahahaha

February 10, 2010 at 10:59 PM
Permalink this comment

said...

ni abg angkat ko ni sah amik kesempatan haha

February 12, 2010 at 10:33 PM
Permalink this comment

said...

takkan touching bro, bad pindah skola lain. haha. tbe2 aku teringat mse skolah dulu, junior rajin nak ironkan baju aku. aku x suh pon. ahahaha. ;p

February 13, 2010 at 4:18 AM
Permalink this comment

said...

waaa.. anda kena buli.. sronok tak??

lallalalallala~

February 13, 2010 at 10:20 AM
Permalink this comment

said...

@ dzul hafixi
haha...muka mmg jauh la...tapi bdn, gaya suma ada nak sama..

February 13, 2010 at 10:21 AM
Permalink this comment

said...

@ faizal
kah kah...

February 13, 2010 at 10:21 AM
Permalink this comment

said...

@ saypool
berangkat la ko..haha..

February 13, 2010 at 10:22 AM
Permalink this comment

said...

@ cik akma
haha..menangis ko kang kena ngan dia..

February 13, 2010 at 10:23 AM
Permalink this comment

said...

@ judiene
aku x terpikir lak..haha..

February 13, 2010 at 10:23 AM
Permalink this comment

said...

@ cik memy
haha...nasib dah biasa..

February 13, 2010 at 10:24 AM
Permalink this comment

said...

@ hisham
tu yazid paragon, bro..hehe..

February 13, 2010 at 10:24 AM
Permalink this comment

said...

@ boneka
kah kah..kat mana lagi aku nak rembat?

February 13, 2010 at 10:25 AM
Permalink this comment

said...

@ gadissebelahpintu
tergoda ko kang aku tunjuk betul2..

February 13, 2010 at 10:26 AM
Permalink this comment

said...

@ husna
whaaat???

February 13, 2010 at 10:26 AM
Permalink this comment

said...

@ aujinz
sedap ah...haha..

February 13, 2010 at 10:27 AM
Permalink this comment

said...

@ miss lolly
haha..tade hal..

February 13, 2010 at 10:27 AM
Permalink this comment

said...

@ didi
cadangan tajuk ke tu?? haha..

February 13, 2010 at 10:28 AM
Permalink this comment

said...

@ amirah
haha..budak2...bese la..

February 13, 2010 at 10:29 AM
Permalink this comment

said...

@ iyllenaz
haha..untung ko...

February 13, 2010 at 10:29 AM
Permalink this comment

said...

@ ah fatt
aku sangsi..haha..

February 13, 2010 at 10:31 AM
Permalink this comment

said...

@ crazy_labelle
chillax..that doesn't mean u r that intimidating..

February 13, 2010 at 10:31 AM
Permalink this comment

said...

@ noharadutya
spot on!

February 13, 2010 at 10:32 AM
Permalink this comment

said...

@ miss izan
aku tak paham peribahasa ni...haha...

February 13, 2010 at 10:32 AM
Permalink this comment

said...

@ missa
kah kah..dah turun temurun dah benda ni...

February 13, 2010 at 10:33 AM
Permalink this comment

said...

@ farah
serius??

February 13, 2010 at 10:33 AM
Permalink this comment

said...

@ ~ yus ~
yes and no..hehe..

February 13, 2010 at 12:44 PM
Permalink this comment

said...

haha aku pun nak adik angkat la camni

February 22, 2010 at 11:49 PM
Permalink this comment

said...

haha..style2

Popular Posts