• "If God is watching us, the least we can do is be entertaining..." - M. Moss

Followers


Ok. 10 honest truths about me. Tag dari budak ni.

1. Humour junkie. You name it. Russell Peters, Jim Carrey, Jack Black, Steve Carrell, Neil Patrick Harris, Jason Segel, Chris Rock, Weird Al Yankovic and Pipiyapong. ...dan Razman juga.

2. Music enthusiast. Study untuk test 1 jam, study major scales, minor scales, octaves, arpeggio apa jadah suma ada dekat berejam-jam.

3. Family guy. Dah nak 4 tahun bersama gadis jelita a.k.a the ultimate-girl-next-door. Keh keh. Lagi 4 tahun boleh timang cucu (Okey, ayat last memang kencing).

4. History lover. Sumpah gua tak pernah tidur kelas Sejarah dan Siroh Annabawiyyah sekolah dulu.

5. Naib juara pertandingan syair peringkat sekolah tahun 2000. Tajuk syair 'Rentap Pahlawan Sarawak'. Hadiah buku rampaian lima bijik. Gampang betul.

6. Dulu masa 2004, gua ada buat tesis bertajuk 'Potensi Jerami Padi Dalam Mengawal Eutrofikasi' kat Fakulti Sains Alam Sekitar, UPM. Buat pertama kali di dunia, jerami padi digunakan. Berjaya. Tapi tak paten. Sengal.

7. Dilempang bapak gua pertama kali sebab balik lepas azan maghrib, ikut Mahindren berkubang kat lombong. Lepas tu gua merajuk tak nak makan. Kena lempang kali kedua. 

8. Mak gua tak pernah lempang gua. Kah kah.

9. Rekod tertinggi markah karangan Bahasa Melayu. Time tu darjah tiga. Karangan bertajuk 'Aku Sebatang Pokok Kelapa'. Dapat 98, kau....

10. Football geek. Ok, semua orang tahu.


Photo

Monday, March 15, 2010

pada 5:47 PM


19 nyamuk:

March 15, 2010 at 6:01 PM
Permalink this comment

said...

tajuk tuh aku setuju sangat... hehehhehe...

said...

hahaha...
dpt buku rampaian...

said...

haha..bagus...menjawab soalan...

March 15, 2010 at 6:43 PM
Permalink this comment

said...

weih..aku pon nahwat karangan aku sebatang pokok..tipikla sgt soklan tu..dr dulu2 lg..

March 15, 2010 at 7:58 PM
Permalink this comment

said...

cis lain langsung dengan versi sbenar..

March 15, 2010 at 8:53 PM
Permalink this comment

said...

ahaha 2 kali kne lempang ngn ayah. tula gedik lg merajuk ;p

March 15, 2010 at 8:58 PM
Permalink this comment

said...

ak xnah kne lempang

March 15, 2010 at 9:56 PM
Permalink this comment

said...

kahkahkahkahkah~
nampak giler kejujuran tu.

March 15, 2010 at 10:37 PM
Permalink this comment

said...

salam....best x kena lempang kali ke-2...haha...asal ko x mkn...hehe

March 16, 2010 at 12:06 AM
Permalink this comment

said...

Hebat der karangan markah 98. Hohoho.. Weh.. Aku penah kene cili, kene rotan kaw2 punye.. Kira tak tu?

March 16, 2010 at 2:11 AM
Permalink this comment

said...

haha..ko mmg layak utk jadi pokok kelapa..

March 16, 2010 at 10:11 AM
Permalink this comment

said...

buku ramapaian tu ape? bunga rampai? hurmm

March 16, 2010 at 12:52 PM
Permalink this comment

said...

hohoho..

dah lame aku tak dengar tentang buku rampaian tue...keh keh keh

March 16, 2010 at 1:17 PM
Permalink this comment

said...

peminat sejarah jugak! dari form 1 smpai form 5 sekali je dpt B yg len A..haha gila berlagak.. =)

tak ramai minat sejarah tu yg teruja nih..

March 16, 2010 at 3:16 PM
Permalink this comment

said...

no.4 macam aku tak boleh terima je!
seryes jarang jumpa lelaki suka history.. huk huk..

March 16, 2010 at 5:12 PM
Permalink this comment

said...

aku suka gak history
erk888

March 17, 2010 at 7:18 PM
Permalink this comment

said...

'Potensi Jerami Padi Dalam Mengawal Eutrofikasi'

cemerlang jugak rupanya engkau ni.

bapak engkau memang ada gaya.

March 17, 2010 at 9:57 PM
Permalink this comment

said...

aku sebatang pokok kelapa. kah3

March 18, 2010 at 12:44 AM
Permalink this comment

said...

aku tatau ko ske bola??haha

Popular Posts