• "If God is watching us, the least we can do is be entertaining..." - M. Moss

Followers

Sejak dari kecik gua dah suka rancangan realiti TV. Masa gua darjah satu, kat TV tengah hot cerita Joe Jambul. Gua tengok hadiah dia bukan main sedap. Pensel kaler besar yang 32 batang tu, set kaler magic. Peh..tapi masa gua darjah 3, Joe Jambul dah takde dah. Terhiris hati gua bila pagi ahad terpaksa tengok kartun bodoh dengan-kuasa-bulan-akan-menghukummu.

Masa gua Form 3, cikgu English gua; Miss Rose suka bersembang pasal AF tengah-tengah mengajar. Gua dan budak-budak lelaki lain yang masa tu tengok TV pun sebulan sekali dah rasa hulu gila. Apa-apa pun tak tahu. Lain la budak perempuan. Aspuri siap TV dengan Astro. Tapi gua tak 'into' sangat scene AF ni. Suara gua dah ada, cuma gua tak nak karier berzanji gua di kampung terganggu.

Habis sekolah, macam-macam rancangan realiti keluar kat Malaysia. Tapi sebijik pun tak menepati citarasa gua. Balik-balik pertandingan nyanyi sampai ada dua tiga benda sama. Bosan. Akademi Al-Quran gua tak join sebab gua takde songkok. Malaysian Most Beautiful dan Gadis Melayu gua tak join sebab gua tak cun. The Biggest Loser Asia gua tak join sebab confirm gua menang punya. Ada satu je yang gua betul-betul rasa nak join. 


Bab partner, gua tak decide lagi. Coursemate gua semua gagal imaginary audition jadi partner gua. Fadh naik kereta tunggang langgang. Bob sejak jual hotdog makin sibuk. Kimi dah nak kerja. Wan makin gemuk. Ijal boleh tahan tapi gelak kuat gila babi. Syafiq takde lesen kereta. Apatah lagi lesen memandu kereta international. Jadi tawaran terbuka kepada bloggers yang atletik, boleh main bola, suka Sid Vicious dan makanan kegemarannya, masakan ibu. Email gua.

Photo

Wednesday, March 10, 2010

pada 6:03 PM


48 nyamuk:

said...

lu rase, gua ade can x jadi partner lu????
kite ade bioprocess chemistry kan2???
^_^

March 10, 2010 at 6:29 PM
Permalink this comment

said...

aku rase aku dah menepati semua syarat penyertaan. wakahkah..

confrim, kte bakal menang besar!

huuhuhuhuhuuu~

March 10, 2010 at 6:32 PM
Permalink this comment

said...

tell me if you were in the game. i would likely to watch and be your cheer.

HAHA

March 10, 2010 at 6:35 PM
Permalink this comment

said...

aku rase tak lyk ar..sbb aku rendah..

March 10, 2010 at 6:47 PM
Permalink this comment

said...

Aku nak.. Hoho.. Bukan nak masuk, aku nak sokong ko jek.. Hehehe. Aku tak layak.. Tak cukup stamina kot.. ;p

March 10, 2010 at 7:21 PM
Permalink this comment

said...

ambiklah aku jd partner ko
ehem2

March 10, 2010 at 8:20 PM
Permalink this comment

said...

gua tak berapa atletik
gua boleh main bola
tak minat sangat sid vicous
masakan kegemaran gua memang masakan ibu



amcam boleh x???
erk888

March 10, 2010 at 8:38 PM
Permalink this comment

said...

nak nak. haha


hey! dengan kuasa akan menghukummu tu my favourite ok! jgn kutuk!

March 10, 2010 at 9:01 PM
Permalink this comment

said...

ak nak!!ak nak!!ak kuat lari!
ak kuat makan!tapi IQ aku kurang..Aku kdg2 sewel...opss..lala

March 10, 2010 at 9:36 PM
Permalink this comment

said...

aku layak...

nak nak..

=)

seriyus ni wei..

March 10, 2010 at 10:40 PM
Permalink this comment

said...

ak nak tp xlayak...
tp ak pndai urut...
takat kejang2 kaki tu no hal la...

March 10, 2010 at 11:15 PM
Permalink this comment

said...

hoi!pengganti joe jambul tu feveret aku okay

March 10, 2010 at 11:20 PM
Permalink this comment

said...

pancit beb masuk amazing race tu bro.. aisehhhh...

March 10, 2010 at 11:20 PM
Permalink this comment

said...

ko biar btol nak masuk Amazing Race Asia tuh??
ko kenal kerol x??
partner r ngn dia
hahahaha

March 11, 2010 at 12:08 AM
Permalink this comment

said...

gua nak.. gua nak..
kene lesen international ke?

said...

bro lu amik gua la..gua knl host rancangan tu..kita leh rasuah die..haha

March 11, 2010 at 2:10 AM
Permalink this comment

said...

bahahaha
aku wish ko gud lak kay ngn patrner ko!!

said...

wa sudi bro..kehkeh~

March 11, 2010 at 3:44 AM
Permalink this comment

said...

xyah join la wey..haha

March 11, 2010 at 9:11 AM
Permalink this comment

said...

kalau cuma menepati syarat terakhir tu je boleh join ko x?
haha!

March 11, 2010 at 11:37 AM
Permalink this comment

said...

ah.aku x cukup syarat weyh!huhu

March 11, 2010 at 12:10 PM
Permalink this comment

said...

jom kita partner dua orang..
=)

March 11, 2010 at 2:11 PM
Permalink this comment

said...

@ meera^da cute..*_*
lu suka makan masakan ibu x?

March 11, 2010 at 2:12 PM
Permalink this comment

said...

@ Cik Bumble bee
ye ke ni...apahal gua rasa kena kencing semacam..

March 11, 2010 at 2:13 PM
Permalink this comment

said...

@ erine roslan
i would tell the whole world if were in the game! haha..

March 11, 2010 at 2:14 PM
Permalink this comment

said...

@ chokio_nia
xde kena mengena langsung dengan tinggi ke rendah..haha..

March 11, 2010 at 2:15 PM
Permalink this comment

said...

@ farhanadr
haha...thanks for the imaginary support!

March 11, 2010 at 2:15 PM
Permalink this comment

said...

@ Monkey D Luffy
lu serius? ada lesen keta dop?

March 11, 2010 at 2:16 PM
Permalink this comment

said...

@ deus X machina
rejek...! lagipun lu setan merah punya konco...haha..

March 11, 2010 at 2:16 PM
Permalink this comment

said...

@ fitriah
owh...no offense!

March 11, 2010 at 2:17 PM
Permalink this comment

said...

@ wanie-san
kang mengamuk pakwe ko tu kat aku...haha...

March 11, 2010 at 2:18 PM
Permalink this comment

said...

@ Adila Ady
betul? sape sid vicious? keh keh...

March 11, 2010 at 2:19 PM
Permalink this comment

said...

@ crazy_labelle
aku x penah kejang2 ni...cukup natrium dah dlm badan...

March 11, 2010 at 2:20 PM
Permalink this comment

said...

@ Tfaaaaaa
keh2...again, no offense!

March 11, 2010 at 2:20 PM
Permalink this comment

said...

@ Fyzal
come on la bro!

March 11, 2010 at 2:21 PM
Permalink this comment

said...

@ Judiene
babi, lupa nak kutuk kerol...

March 11, 2010 at 2:21 PM
Permalink this comment

said...

@ DzulhafixiceD
yup. lu ok x?

March 11, 2010 at 2:22 PM
Permalink this comment

said...

@ a little less conversation
lu ni...gua fair play beb..

March 11, 2010 at 2:22 PM
Permalink this comment

said...

@ nadirah_nor
haha..thanks!

March 11, 2010 at 2:23 PM
Permalink this comment

said...

@ yusuf mujahidin ™
serius?

March 11, 2010 at 2:23 PM
Permalink this comment

said...

@ iyllienaz
syaitan betul...haha..

March 11, 2010 at 2:24 PM
Permalink this comment

said...

@ Husna Hadzarami
haha..aku segan ni...kang en.hanis lempang aku kang...

March 11, 2010 at 2:25 PM
Permalink this comment

said...

@ cikmemy
terima kasih kerana mencuba. next!!!

March 11, 2010 at 2:26 PM
Permalink this comment

said...

@ [z@ck]
new zealand bukan asia..xleh...keh3..

March 11, 2010 at 3:10 PM
Permalink this comment

said...

ye ye je nak join amazing race haha..klo ko jd join, gudluck la ye :P

March 11, 2010 at 4:19 PM
Permalink this comment

said...

aku nak aku nak!

diorang ade sediakan tempe ke untuk makan malam???

March 11, 2010 at 4:58 PM
Permalink this comment

said...

teringin dowh nak masuk tapi english aku xbagus

March 12, 2010 at 12:33 AM
Permalink this comment

said...

TARA besh gila okay! aku penah jatuh cinta tangga ngan sorang peserta dr philippines. mantapp okay! kehkehh.

Popular Posts