• "If God is watching us, the least we can do is be entertaining..." - M. Moss

Followers

Cuti hari tu, bapak gua yang tengah baca surat khabar tanya gua.

"Amenda Pesbuk tu?"

Menyedari bahana yang menimpa kalau bapak gua dapat taufik hidayah bukak Pesbuk dan add gua, gua jawab.
"Uishh..tu laman web tipu-tipu orang kat Internet tu. Ternak cacing apa jadah suma tu.."

Bapak gua angguk-angguk kepala tanda paham. Phew! Maut gua kalau bapak gua kerja pakar IT. Blog gua ni pun gua rasa bapak gua tak 'into' lagi.

***

Sejak dua menjak ini, inbox Pesbuk gua makin semak. Kemain ramai lagi yang promote login Pesbuk dapat RM100. Gua syak benda ni tengah panas. Gua usha nama syarikat. Gua google. Ha, ni yang gua dapat! Keh keh keh..



Gua ngaku gua pun ada join benda alah macam ni dulu. Ni buktinya. Dan gua ngaku nak dapat hasil benda alah ni bukan senang. Gua dapat RM500 lebih tu dulu pun sebab gua pakat dengan berbelas-belas lagi member gua buat 'loop' kitorang sendiri. Nak harap gua buat solo? Tak balik modal la..

Back in 2007, gua penah join investment scheme kat Forex America. Gua join under member gua. Tau-tau, company tu tutup. Website apa jadah pun dah hilang dah. Nasib baik member gua (yang juga orang atas gua) ni berperikemanusiaan. Duit untung yang dia dapat sebelum scheme ni tutup, dia guna untuk bayar balik modal gua.

Bagi gua, lu orang nak join benda-benda macam ni takde hal. Gua oki-doki je. Tapi lu orang kena ingat satu benda yang gua rasa paling penting kalau nak buat duit. Nak duit kena susah. Takde jalan mudah. Orang cakap buat duit tu mudah sebagai strategi untuk tarik perhatian je. Hey, nak merompak pun kemain susah apa? 

 

Photo

Thursday, March 4, 2010

pada 4:08 PM


20 nyamuk:

March 4, 2010 at 4:31 PM
Permalink this comment

said...

wa tak boleh terima benda2 ni salain nuffnang. nuffnang tu je benda2 dapat duit yg wa percaya.

kalau nak invest jugak masuk public mutual lagi bagus, lagi selamat.

March 4, 2010 at 4:33 PM
Permalink this comment

said...

Nak duit bukan senang...

tengok macam aku..
keje giler punye rajen..

tapi tak kaye kaye gak..





[aku nak bukak projek ternak cacing laa....]

March 4, 2010 at 4:57 PM
Permalink this comment

said...

mmg xde kerja yg senang kat dunia ni... mcm org2 tua ckp; susah2 dulu, senang2 kemudian.. =)

said...

Easy money ni tak wujud la. Mana ada orang nak bagi duit senang senang. Aku pun baru lepas post entry pasal easy money ni. Memang tak boleh pakai la bro.

March 4, 2010 at 5:24 PM
Permalink this comment

said...

betul betul
psl tenak cacing memang sumpah lawakk
mau pnjam taktik nh
kat mak yg dah mula tanye bila nk
wat account fb dia
(-_-)

March 4, 2010 at 5:44 PM
Permalink this comment

said...

dalam dunia ni, kerja nak cepat kaya cuma jual dadah je. jom nak?

March 4, 2010 at 5:52 PM
Permalink this comment

said...

i love fesbukkk. loveee itt *ttbe*

said...

smua org nk kaya...

skong razman...heheh


**tp dose woo...

said...

hahaha. tipu2 org? ternak cacing? sumpah lu kreatif..

March 4, 2010 at 7:16 PM
Permalink this comment

said...

haha..aku rasa paling mudah klo mintak duet kat parents..yela..mak ayah kita mane boleh tgok kita xmakan..tp aku xmintak weyy..haha

March 4, 2010 at 8:21 PM
Permalink this comment

said...

aku setuju ngn yobsumo..
aku percaya nuffnang je..
hahahaa

March 5, 2010 at 1:14 AM
Permalink this comment

said...

hoohhhoho.. sian bapakmu kene tipu idup2.. nnt la saya bgtau dia.. hurmmmm~

March 5, 2010 at 2:38 AM
Permalink this comment

said...

muzam, rompak hati aku meh. *wink wink*


ps : rompakan paling susah.. ha ha :p

said...

huhuh.
zaman sekrag
macam2 org buat utuk duit.. huhuhu
dasat..
menipu,rompak,rogol.

March 5, 2010 at 9:04 AM
Permalink this comment

said...

aku rasa itu scam..
kalau betul pun, aku x minat..
benda terang2 nk bg rm100, ade ke??

March 5, 2010 at 9:34 AM
Permalink this comment

said...

merompak susah ke?

said...

hoy hoy!
kesian bapak kau.. hahahha..
btw you're true, mana ada cara senang nak dapat duit ni..
tak kisah la diorang nak masuk, tapi sibuk paksa2 orang masuk sekali..
annoying betul~

March 5, 2010 at 12:38 PM
Permalink this comment

said...

setuju.

bukan senang nak dapat duit, tapi senang nak habiskan duit..

jom shopping? errr....

March 7, 2010 at 1:40 AM
Permalink this comment

said...

betul2. mane ade nak dapat duit senang je kan. ko buat keje, then dapat la duit ko tuh.

kadang2 mende2 nih buat orang lain rase obses gila nak dapat duit dengan cepat. ;)

Popular Posts