• "If God is watching us, the least we can do is be entertaining..." - M. Moss

Followers

A Ba Ta
Dipos oleh avid

Atas permintaan ramai, gua buat je la entri ni. Jumaat itu hari, gua pergi tengok Avatar. Gua denagr-dengar buzz dari press dan TV mengatakan ni movie paling mahal di dunia setakat ni. Mengalahkan Titanic. Gua dah pelik. Apa jadah cerita Avatar ni sampai berbilion ni? Kartun Avatar: The Last Airbender tu macam Ben 10 je gua tengok kualitinya. Apahal sampai panggil James Cameron buat movie pasal kartun ni? Lagi seronok tengok binatang Wonderpet melalak. (The whole world would be insane if there would be Wonderpet The Movie)

FYI, kartun Avatar takde kena mengena dengan movie ni. Kepada adik-adik yang ingat ni movie kartun Avatar, sila berhenti ajak mak ayah pergi cinema tengok cerita ni sebab cerita ni bosan. Ni cerita orang besar. Ada comolot la, dating-dating la. Kepada ibu bapa lak, jangan ngada-ngada bawak anak under 13 tahun masuk tengok cerita ni. Rating PG 13. Hangin je gua dengan budak kecik yang duduk belakang gua itu hari. Ada ke ajak gua main cak cak. Bila gua tak layan, kacau the-ultimate-girl-next-door gua pulak.

Movie ni dapat rating 8.9 kat IMDB. FYI, last movie terbaru yang dapat rating lebih 8 kat IMDB adalah Batman: The Dark Knight. Ada reason kenapa orang rate sampai dapat 8.9.

1. Grafik yang astaghfirullahal azim. Kalau koma ada spek 3D, bawak sekali masa nak tengok.
2. Konsep dan idea dalam movie ni sangat-sangat kreatif dan by creative I don't mean KRU Motion; Cicakman punya kreatif.
3. Cerita ni cerita happy ending. Macam Snow White dan Cinderella punya happy ending. Sape suka ending macam cerita Eden Lake?

Jalan cerita gua malas nak ulas sebab gua malas. Jalan cerita agak predictable tapi semua kekurangan tu ditutup dengan lakonan mantap semua pelakon, grafik cantik suma. Berbaloi dengan harga tiket. One more thing, gua sarankan koma tengok movie ni di cinema yang sound system nya superb. Bukan kat crappy cinema macam MBO Giant Skudai.

Photo

Sunday, December 20, 2009

pada 3:09 PM


57 nyamuk:

December 20, 2009 at 3:42 PM
Permalink this comment

said...

this is the second review i read bout this movie. due2 ckp best. kene g tengok ni.

December 20, 2009 at 4:01 PM
Permalink this comment

said...

huhuhu....sorang2 buat aku teruja pasal movie ni..lambat nye minggu depan..


i love hapy ending..

December 20, 2009 at 4:15 PM
Permalink this comment

said...

cte ni mmg best gile..
muka avatar si jake tu mcm anak makcik kat cni..
haha

December 20, 2009 at 4:23 PM
Permalink this comment

said...

Aku baru sedar Giant Skudai ade cinema~

December 20, 2009 at 4:49 PM
Permalink this comment

said...

gua syak best bila tengok mamat tu
heh~

December 20, 2009 at 5:49 PM
Permalink this comment

said...

Nape ak maseh xde perasaan tuk menengok cite ni???

December 20, 2009 at 6:44 PM
Permalink this comment

said...

hehehe~

aku saciter yg merangsang~~

otak le~

bukan bendalain~~

December 20, 2009 at 8:16 PM
Permalink this comment

said...

MBO Giant Skudai dulu2 ok lagi...sekarang, ya rabbi...

said...

The whole world would be insane if there would be Wonderpet The Movie

hahaha
kalau ko pi tengok gak
kiri kanan main cak cak

memandangkan cte ni cte org besar
so aku nak tgk la
haha

December 20, 2009 at 9:41 PM
Permalink this comment

said...

cis. baru nak pi mbo skudai tgk avatar.

December 20, 2009 at 9:57 PM
Permalink this comment

said...

haii.. pegi tak ajak aku pun.. ini tak ley jadi ni

December 20, 2009 at 10:48 PM
Permalink this comment

said...

waa! thanx for d review.
gua mmg tgh usha2 review org terhadap movie tuh pon. ;p

sangat membantu! ;)

December 20, 2009 at 11:12 PM
Permalink this comment

said...

aku tak reti nak komen apa sebab aku tak minattengok movie..so aku komen ini hanya untuk meninggalkan jejak..hehe,jangan marah eh tuan blog.

December 20, 2009 at 11:19 PM
Permalink this comment

said...

wey..sejak bile giant skudai ada mbo??haha..aku baru ingat nk tgok avatar kat jusco tebrau td..tetibe sold out plak..at last aku tgok 2012..gile lapuk baru aku nk tgok..

December 21, 2009 at 12:10 AM
Permalink this comment

said...

@ fitriah
go!

December 21, 2009 at 12:14 AM
Permalink this comment

said...

@ mimie
rasa mcm x kena kalo tgk movie xde hepi ending...hehe..

December 21, 2009 at 12:16 AM
Permalink this comment

said...

@ selipar jepun
ye ke? kesian anak makcik tu..

December 21, 2009 at 12:16 AM
Permalink this comment

said...

@ cik bumble bee
haha..lama dah bukak...

December 21, 2009 at 12:17 AM
Permalink this comment

said...

@ koyuki
lu mmg..john lennon pun lu kata hensem..

December 21, 2009 at 12:18 AM
Permalink this comment

said...

@ koyuki
lu mmg..john lennon pun lu kata hensem..

December 21, 2009 at 12:18 AM
Permalink this comment

said...

@ wanie
x minat movie sci-fi/fantasy kut...

December 21, 2009 at 12:19 AM
Permalink this comment

said...

macam best.
aku baru nk list-out kan cerite ni dlm movie list aku.

tetibe ade org ckp best..so apela salahnye aku pegi tgk..

wonderpet the movie mesti hit mcm upin dan ipin kot?wakakaka

December 21, 2009 at 12:19 AM
Permalink this comment

said...

@ zara
haha..suka beno pakai ayat yg erotik..

December 21, 2009 at 12:21 AM
Permalink this comment

said...

@ paan
skg macam gampang...

December 21, 2009 at 12:23 AM
Permalink this comment

said...

@ noorlaila
selamat menengok!

December 21, 2009 at 12:24 AM
Permalink this comment

said...

@ daffodil
haha. kensel..gi je jb.

December 21, 2009 at 12:25 AM
Permalink this comment

said...

@ bulan itu aku
ko x belanja aku sapa suruh?

December 21, 2009 at 12:27 AM
Permalink this comment

said...

@ farah
no probs!

December 21, 2009 at 12:28 AM
Permalink this comment

said...

@ cik dila
xde hal la..

December 21, 2009 at 12:30 AM
Permalink this comment

said...

@ iyllienaz
classmate tabligh aku pun tgk dulu cite tu drpd ko..

December 21, 2009 at 12:32 AM
Permalink this comment

said...

@ tfaaaa
aku rasa wonderpet mng lagi kot...upin ipin msia ngan indon je lyn...wonderpet satu dunia..haha...

December 21, 2009 at 12:43 AM
Permalink this comment

said...

ku da tgok.. yeah.. lawa sngt citer die esp kat yg ade enya..

December 21, 2009 at 12:48 AM
Permalink this comment

said...

member2 pon ramai ckp best movie nih.. aku ingat nk gi tgk gak ler..

December 21, 2009 at 1:59 AM
Permalink this comment

said...

haha..cis..ko siap bandingkan aku ngan clasmate tabligh ko..masa sebok2 gempak2 2012 kuar, aku xsmpat nk g la..asek g hospital je tyme tu..

December 21, 2009 at 2:08 AM
Permalink this comment

said...

aku tak suka hepi ending ni

December 21, 2009 at 2:18 AM
Permalink this comment

said...

aku lom sempat tgk lagie..

jangan citer ape ape..aku bakar panggung kang...

December 21, 2009 at 5:45 AM
Permalink this comment

said...

aku da cakap best..
nk compare ngn cicakman?
erkk..
jgn harap..

PG 13 mean Parental guide for children under 13..
mybe parent dia x guide secukupnya time tgok cite tu..
haha..

December 21, 2009 at 7:36 AM
Permalink this comment

said...

ya meh??hepi ending..owh..nak tgk gak la gni..tp..tgk dlu la..hoho

December 21, 2009 at 12:29 PM
Permalink this comment

said...

wah! mmg pasti best citer nie.. agree wit fit! jom pegi tgk jom~

tuan punyer blog nie sje je kan xjk kekwn pegi tgk.. cehh~

;D

December 21, 2009 at 4:45 PM
Permalink this comment

said...

aku nak g tengok Muallaf~

ko nak ikut tak Muzam?

December 21, 2009 at 8:30 PM
Permalink this comment

said...

hurmm..jgn cite2 muvie ni huhuhu..aku tak leh gi foye2 lagi ni..haishh

December 21, 2009 at 10:24 PM
Permalink this comment

said...

hehe.. tingin nk tinguk lak

December 21, 2009 at 11:02 PM
Permalink this comment

said...

@ noharanutdya
kan..kan...?

December 21, 2009 at 11:03 PM
Permalink this comment

said...

@ kawie2020
recommended.

December 21, 2009 at 11:03 PM
Permalink this comment

said...

@ iyllienaz
haha...sarcastic je la...sorry..

December 21, 2009 at 11:04 PM
Permalink this comment

said...

@ ah fatt
owh..ye ke?

December 21, 2009 at 11:05 PM
Permalink this comment

said...

@ aujinz
gua x cerita pape pun kan?haha...

December 21, 2009 at 11:05 PM
Permalink this comment

said...

@ i'msosupernotcool
parent apa jadah la tu...

December 21, 2009 at 11:06 PM
Permalink this comment

said...

@ chokio_nia
tgk bajet le tu..hehe..

December 21, 2009 at 11:08 PM
Permalink this comment

said...

@ ♥_♥tieha♥_♥
aku ajak kang kayap koma kena belanja aku je...

December 21, 2009 at 11:08 PM
Permalink this comment

said...

@ LORD ZARA 札拉
bile tu? okey dokey je..hehe..

December 21, 2009 at 11:09 PM
Permalink this comment

said...

@ missdiya84
haha..sian..

December 21, 2009 at 11:10 PM
Permalink this comment

said...

@ jard
gi la tgk sementara tgh hot ni...hehe..

December 22, 2009 at 12:28 AM
Permalink this comment

said...

asek kitorg je blnje ko.bile ko nk blnje kitorg plak?haaa soalan cepumas tu.hahaha

December 22, 2009 at 3:18 PM
Permalink this comment

said...

@ tfaaa
bile aku kaya la...haha...

December 22, 2009 at 11:20 PM
Permalink this comment

said...

terima kaseh kerana menyinggah!!!!
(^__^)

Popular Posts