• "If God is watching us, the least we can do is be entertaining..." - M. Moss

Followers

Cerita Malam Tadi
Dipos oleh avid

Kat blok asrama gua, ada TV. TV kat tingkat 5 dan 8. TV tingkat 5 takat nak layan siri Manjalara atau siri Seram yang merepek boleh la. TV tingkat 8 ada Astro. Sedap sikit gua nak layan The Biggest Loser.

TV tingkat 8 ni havoc sikit malam-malam Sabtu dan Ahad. Ramai orang tengok bola. Sape alih channel 105 nak tengok Akademi Fantasia memang nak kena terajang la tu. Nak tengok bola Malaysia, boleh consider sikit. Tapi kena pastikan budak Malaysia lagi ramai dari budak Afrika.

Bila gua cakap havoc, bukan havoc ala-ala Kelantan vs Negeri Sembilan. Kat tingkat 8, havoc dia nak dekat havoc Ghana vs Nigeria. Lagi-lagi kalau team setan merah kalah.

Team setan merah ni, kalau sekali game dia tersiar memang berbondong-bondong orang datang. Ghana, Liberia, Nigeria, Sierra Leone, Sudan, Negeri Sembilan hingga ke Pengkalan Chepa penyokongnya datang. Penyokong setan merah ni gua perasan ada satu persamaan. Semua poyo habis. Bila kalah, emo. Referee la..linesman la..

Team tauke Rusia pun ramai gak penyokongnya. Tapi disebabkan team ni akhir-akhir 2004 baru nak power, maka ramai penyokongnya pun start sokong masa 2004. Jadi, ramai penyokongnya 'plastic'. Kenal star-star 1st team je. Youth player sekor pun tak tau. Bila kalah, balik bilik kunci pintu.

Team cap ayam brand gua tak cerita sangat sebab tak terkenal. Satu persamaan yang dapat gua cari pasal penyokong team ni, semuanya suka nyanyi lagu Sandarkan Pada Kenangan dendangan Jamal Abdillah dan Sarah.

Team bebudak meriam ni ada 3-4 ekor je kat blok ni. Tiap-tiap kali team ni main, 3-4 ekor ni je la yang tengok termasuk gua. Satu persamaan yang kita orang ada adalah kesetiaan dan sentiasa optimistik terhadap masa hadapan. Maka, kebanyakkan penyokong team ni boleh dibuat suami soleh yang bakal menjamin kebahagiaan rumah tangga gadis-gadis sunti.

Contohnya malam tadi. Team bebudak meriam leading 2-0. Lepas tu tetiba, team bebudak meriam kalah 3-2. Hati gua gundah gulana. Gua cakar-cakar dinding lif menahan marah. Balik bilik, gua text awek gua. "Arsenal kalah...(T_T)..." (Ya, gua buat icon muka nangis tu).

Photo

Monday, April 19, 2010

pada 9:52 AM


50 nyamuk:

April 19, 2010 at 10:06 AM
Permalink this comment

said...

awat kecik no tulisan..

hahaha..
setan merah ke.. toyol ijau ke..
aku xreti nak sokong..
adik beradik sume heroin so layan ameraca next top model jela. xbley nk layan akedemi fantasial sebab xde astro. (hostel ko lagi maju).hihi.

perluke nk text awek team ko kalah..? okeyyy...

haha

said...

derr..kalah text awek...ape cer
hahaha...

April 19, 2010 at 11:23 AM
Permalink this comment

said...

eh...tulisan kecik sgt ler..erm sape menang kesudahannyer..?

aku bace smp habis entry ni..tp mcm tak paham sgt sbb hebat sgt kiasan kau.hee

April 19, 2010 at 11:32 AM
Permalink this comment

said...

rilek bro...kite tetap akan setia dengan meriam yang satu...


senior aku : "arsengal kalah!"

aku : "bagitau benda yang aku tak tau...kalau takde ape ape..sila diam!"

April 19, 2010 at 12:49 PM
Permalink this comment

said...

haha
aku suka biggest losers juga
sayangnya episod pertama sampai 2nd last aku tgok
final aku tak berkesempatan

semalam aku menyaksikan kekalahan arsenal depan mata

April 19, 2010 at 1:18 PM
Permalink this comment

said...

haha. yang bab poyo tu aku sokong habis

April 19, 2010 at 4:02 PM
Permalink this comment

said...

manje weyh kalah pon gtaw awekz...siap icon bagai..hahhaha..

April 19, 2010 at 4:43 PM
Permalink this comment

said...

setan merah????? sentap seh~~
huhuhuhuhuhu

April 19, 2010 at 5:52 PM
Permalink this comment

said...

gelagat peminat bola sepak
mcm2
huhu
tp better drp peminat AF la

April 19, 2010 at 6:41 PM
Permalink this comment

said...

setan merah? penyokong poyo? emo?

mane de.. kitorang rileks jer.. :D

said...

setan merah memang hebat ~

April 19, 2010 at 8:01 PM
Permalink this comment

said...

kesimpulannya bola boleh buat manusia menjadi emo

April 19, 2010 at 9:35 PM
Permalink this comment

said...

hahaha!!!
ak x layan bola sgt!

April 19, 2010 at 10:07 PM
Permalink this comment

said...

sape alih 105 which is AF, sile sekeh. AF skrg cm hapeee jekk

April 19, 2010 at 10:08 PM
Permalink this comment

said...

haha aku suke setan merah kalah..

aku suke tengok peminat2 poyo dorg muka kelat bila setan merah kalah. tambah2 kalau kalah HOME. best woh tengok mauruah dorg tercalar.. gagaga

tapi aku bengang jugak chelsea kalah dgn spurs.

nasib team kite serupa untuk minggu ini. tsk~

April 19, 2010 at 11:21 PM
Permalink this comment

said...

ceh. team kalah report awek. mengada lebih dari tomok newboy.

hahha

April 20, 2010 at 4:17 AM
Permalink this comment

said...

frust arsenal kalah

kalau akak ade number ko
akak antar icon ni

:O huiwaaaaaaaaaaaaa

April 20, 2010 at 6:27 AM
Permalink this comment

said...

arsengal bukan team untuk bdk2 baru nk kenal bola ke? normal la tu kalah...lagi normal kalau gol sendiri.. aku klu nk tgk gol sendiri, aku tgk arsengal..

April 20, 2010 at 9:49 AM
Permalink this comment

said...

@ nasikputeh
haha..perlu kot..lg2 bila x boleh nak poyo ni..

April 20, 2010 at 9:51 AM
Permalink this comment

said...

@ yusuf mujahidin
haha..sukati gua la wei...

April 20, 2010 at 9:52 AM
Permalink this comment

said...

@ lumut
haha..kiasan bola..budak basket x phm nyer..

April 20, 2010 at 9:54 AM
Permalink this comment

said...

@ aujinz
haha..tell me something i dont know..

April 20, 2010 at 9:55 AM
Permalink this comment

said...

@ hans
kekalahan arsenal jauh lebih perit dari miss the biggest loser..

April 20, 2010 at 9:56 AM
Permalink this comment

said...

@ redplasticbag
told ya!

April 20, 2010 at 9:56 AM
Permalink this comment

said...

@ cikmemy
dalam hati kena ada taman..

April 20, 2010 at 9:57 AM
Permalink this comment

said...

@ cik bumble bee
keh keh..

April 20, 2010 at 9:58 AM
Permalink this comment

said...

@ judiene
aku plg x phm peel fan af la..

April 20, 2010 at 10:01 AM
Permalink this comment

said...

@ ~ yus ~
denial. satu sbb apa aku ckp betul. haha..

April 20, 2010 at 10:01 AM
Permalink this comment

said...

@ miss lolly a.k.a luvfareda
T_T

April 20, 2010 at 10:02 AM
Permalink this comment

said...

@ amirah
tepat

April 20, 2010 at 10:02 AM
Permalink this comment

said...

@ GhOsToNe
err..ok..

April 20, 2010 at 10:02 AM
Permalink this comment

said...

@ Cik Akma
yeah!

April 20, 2010 at 10:03 AM
Permalink this comment

said...

@ erine roslan
haha..booyah!

April 20, 2010 at 10:03 AM
Permalink this comment

said...

@ berd
tomok budak setan merah. time kalah, emo..

April 20, 2010 at 10:04 AM
Permalink this comment

said...

@ seroja jingga
hahaha...bubuh garam kat luka!

April 20, 2010 at 10:05 AM
Permalink this comment

said...

@ razman
cilakak lu..

April 20, 2010 at 10:21 AM
Permalink this comment

said...

hahaha
ko nye cite same dgn ern roslan..
Budak2 setan merah bile kalah emo nak lebh..
bile menang belagak nak mampus..
*adik beradik ak sokong setan merah..sure aku kena sepak terajang klu tgk aku komen cegini*

April 21, 2010 at 12:27 AM
Permalink this comment

said...

ape nasib team merah kuning?

kenapa tak diperjuangkan.

komen dari penyokong kelab bola negara Zimbabwe)

said...

pe brg text awek team kalah..x meriam la cani bro..tu lu dah jd mariam

April 22, 2010 at 6:39 PM
Permalink this comment

said...

ak g fke nak mkn kn tunggu lak bdak2 laki habiskn tengok bola..
adehh~

April 23, 2010 at 2:18 AM
Permalink this comment

said...

hahaha. ape brg ngadu ngan awek arsenal kalah. hahaha.

April 23, 2010 at 12:47 PM
Permalink this comment

said...

comel nyer...team kalah pun nak bgtaw awek...hehe

April 23, 2010 at 1:56 PM
Permalink this comment

said...

eh...kiter satu tim lah!


hahaha...yer...
go arsenal go.!!

aku slamber pkai jersi arsenal walopon hari seblm tuh kalah...

ini semua gara2 terpengaruh ngan cik abg lah sokong arsenal nih...

keh keh

April 23, 2010 at 3:48 PM
Permalink this comment

said...

@ wanie-san
teruskan perjuangan menyakitkan hati setan merah!

April 23, 2010 at 3:49 PM
Permalink this comment

said...

@ yobsumo
zimbabwe punya emblem kuning, hijau ngan merah...

April 23, 2010 at 3:49 PM
Permalink this comment

said...

@ a little less conversation
dalam hati kena ada taman, bro..

April 23, 2010 at 3:50 PM
Permalink this comment

said...

@ green
haha...nanti dah kawin cari laki x minat bola..

April 23, 2010 at 3:50 PM
Permalink this comment

said...

@ farah
tu namanya romantik..hahaha..

April 23, 2010 at 3:51 PM
Permalink this comment

said...

@ epel manis
hahaha...

April 23, 2010 at 3:52 PM
Permalink this comment

said...

@ -C.Gad!s-
muahaha...jangan dipaksa menyokong udah...

Popular Posts