• "If God is watching us, the least we can do is be entertaining..." - M. Moss

Followers

Gua tahu ramai visitor blog gua ni prefer jadi leecher. Datang senyap-senyap, balik pun senyap-senyap. Gua tak kisah pun. Keh keh. Cuma gua harap blog gua yang (fikirkan adjektif sendiri) ni boleh bagi sesuatu untuk korang.

Gua baru dapat berita nenek jiran rumah lama gua meninggal dunia semalam. Meskipun gua tak pernah bersembang pung pang pung pang dengan Allayarhamah, gua tau Allayarhamah menghidap penyakit Alzheimer sejak gua darjah 6 main konda-kondi asyik kalah dengan keling lagi. Takziah. Al-Fatihah.

Gua pernah dengar ustaz cakap. Kalo orang Islam tak bertaubat setelah umur menjangkau lebih 63 tahun, Allah akan mengembalikan mereka ke asal mereka (bayi). Dengan lain kata, nyanyuk. Sori. Gua tak boleh nak quote ayat mana surah mana dan juzuk mana. Tapi memang ayat yang menjelaskan hal tu, ada.

Saintis cakap kalo masa muda dulu kita tak menggunakan potensi otak secara maksimum, kita akan memaksimumkan potensi kita mendapat penyakit nyanyuk. Jadi gua dapat satu perkaitan. Maknanya bertaubat (beribadah) tu memaksimumkan potensi otak la? Gua tersenyum. Berfikir mengenai kehebatan/kemurnian Pencipta-Nya pun dikira ibadah.

Gua main sudoku untuk meningkatkan potensi otak gua. Lebih-lebih lagi otak kiri. Gua belajar main bass dan dram untuk meningkatkan potensi otak kanan gua. Main gitar fail. Gua tak pandai shift cord gitar. (Lumut, sila ambil perhatian)

Korang?

(Gua tak berniat untuk mengata Allayarhamah, ok? Semoga Allah merahmatinya.)

Photo

Monday, October 5, 2009

pada 12:02 PM


7 nyamuk:

October 5, 2009 at 4:53 PM
Permalink this comment

said...

gua dah lama tak main gitar~

gian~

October 5, 2009 at 4:56 PM
Permalink this comment

said...

respek arr....heheh...
xnak lak masuk scene indie cam yuna?

October 5, 2009 at 6:10 PM
Permalink this comment

said...

zara men gitar gak ker?
gua nga belajar shift kod ni weh..
bukn sng beb..so otak kanan wa lembab gak lah?
huhu

October 5, 2009 at 6:13 PM
Permalink this comment

said...

tak2...gua je cepat give up...hahaha...

October 5, 2009 at 7:33 PM
Permalink this comment

said...

al fatihah buat allayarhamah.


ps : malam ni die cari kau. ;p

October 5, 2009 at 8:57 PM
Permalink this comment

said...

hahaha...gua harap dia bawak kfc...

October 8, 2009 at 1:59 AM
Permalink this comment

said...

terajang je terus..xpon sula ngn batang penyapu..

baru jalan terkangkang2

Popular Posts