• "If God is watching us, the least we can do is be entertaining..." - M. Moss

Followers

1. Khairul Fahmi kena tembak laser, juga dengan laser kaler hijau, meskipun penyokong Indonesia bertegas mengatakan mereka tak akan menang dengan 'cara kotor' sebagaimana yang dilakukan Malaysia ketika menang 3-0.

2. Midfield yang dikemudikan oleh Safiq Rahim dan Amar Rohidan bermain agak teruk pada separuh masa pertama. Pressing tak jadi, passing tak jadi. 

3. Sepakan penalti Firman Utina mengingatkan kita kepada sepakan penalti John Mensah ketika Ghana tewas kepada Uruguay dalam suku akhir Piala Dunia 2010. Hanya 3 step yang diambil oleh kedua-dua pemain ketika mengambil penalti.

4. Siaran langsung perlawanan malam semalam banyak fokus kepada cewek-cewek Indon di seksyen penyokong. Dasar camera man gersang.

5. Kita memang main flat 4 defence ke ataupun fullback kita pancit sangat nak overlap winger kita?

6. Gol pertama Indonesia dihasilkan daripada kesilapan Razman Roslan yang nampaknya macam tak paham apa konsep zonal marking. 

7. Gol kedua Indonesia dihasilkan daripada kesilapan Kunanlan yang tak tutup space at the edge of right penalty box.

8. Firman Utina dianugerahkan pemain paling berharga dalam kejohanan. Menarik. Kapten pasukan yang miss penalty ketika final di kala pasukannya perlukan 4 gol untuk menang diberikan anugerah tersebut. Khairul Fahmi atau Safee Sali jauh lebih layak.

9. Commentator RTM dan tetamu jemputannya sucked ass! It's Ashaari pass that splitted the defence, not Safiq's! Tak ada yang lebih teruk dari melihat dua orang badut mengulas perlawanan.

10. Juara dapat USD100k sahaja?? Bapak sikit. Untuk kejohanan pada skala Asia Tenggara seperti begini, hadiah USD100k seumpama dapat hadiah buku rampaian pada sukan sekolah rendah.

***

Syabas team Malaysia. Last night's match was considerably good. Tapi banyak aspek yang perlu diperbaiki lagi. Jangan disebabkan kita menang piala dengan 100% anak jati Malaysia, kita mengabaikan talent pool kita di luar Malaysia. Menang tak menang, sultan bola kena turun jugak. Bagi jawatan tu kepada Pak Ghani Minhat.

Photo

Thursday, December 30, 2010

pada 10:06 AM


Labels:
,
,

16 nyamuk:

December 30, 2010 at 10:32 AM
Permalink this comment

said...

Aku tak tengok semalam tapi memang ramai cakap cameraman focus more to cewek-cewek and pelakon-pelakon Indon.
Huhuhu.
Memang dasar cameraman gersang!

LOL!

December 30, 2010 at 10:36 AM
Permalink this comment

said...

betul3x
focus pada cewek2 tuh mmg palng tahappe...
die nak buktikan yg awek2 indon pon cun melecun gak~

December 30, 2010 at 10:43 AM
Permalink this comment

said...

Gua masih tetap hangin dengan Jupe yang mungkir janji. Babi!

December 30, 2010 at 10:56 AM
Permalink this comment

said...

Yg pasal fokus paada awek tu..memg aku ada request.

Budak2 lg mahu masuk AF atau oiam sbb hadiah lumayan

December 30, 2010 at 10:57 AM
Permalink this comment

said...

Kahkah. Aku nampak camera tak habis habis shot dekat muka luna maya dengan manohara.

safiq rahim menjadi sayur lepas statement mensayurkan dia. Tuhan marah orang riak ni.

aku nampak sabree abu sikit kalut. dapat bola libas tak tentu hala. pertukaran posisi kunalan pun agak terencat. aku taktau sangat pasal taktikal.

comentator rtm "xx nampaknya lebih suka merembat bola tiada visi" hahaha.

December 30, 2010 at 11:21 AM
Permalink this comment

said...

kehkehkeh..aku dah lor xcam sgt ngan artis2 indon bajet cun tuh!

tp aku pasan gak..dorg amik muka pompuan2 lama giler wey..ada lar ko 3-4second!

aku memula ngat, tah sapa2 la tuh..rupanya cewek yg byk bikin onar...ceh!

lagi satu pasal hadiah dia...e'elehh..giler sikit wey!!

owh, aku xpaham pasal defence..tp yg aku pasan..kt kotak penalti indon tuh kosong jerk!susah lar klo nak harapkn safee sorg jerk yg nk score!!

December 30, 2010 at 11:44 AM
Permalink this comment

said...

itu lah pasal.
sultan bola tetap kene turun jugak.

gua bekenan betol dekat pakcik kelantan tu.
Anuar Musa.
kasik up dia pon ok gua rasa.

ye. player luar jangan lupe.
bukan import.
we were just taking what belong to us.

December 30, 2010 at 12:02 PM
Permalink this comment

said...

setuju. cameraman gersang. blerghhh

khairu fahmi layak dpt award. tak paham kenapa nak bg kat firman jugak (-_____- " )

setuju jugakk pasal defence.

tu je yang aku nmpk dlm game smlm. and oh laser hijau di kala indon nak sepak corner. siot je.

December 30, 2010 at 12:10 PM
Permalink this comment

said...

tlepas penalty pn dpt anugerah?
dia kira overall game atau match malam tadi je?

ngok nye AFF

December 30, 2010 at 12:41 PM
Permalink this comment

said...

yawwww...
i watched 1st half only..

yang part laser memang nampak..
tak pulak indo dapat 3 gol..
ape kes?

syabas malaysia!

dan good job avid for this entry!
cewek-cewek indo memang hot! LOL

December 30, 2010 at 1:37 PM
Permalink this comment

said...

memang gua pun request cameraman pokus kat cewek Indon.. koh koh koh..

December 30, 2010 at 1:58 PM
Permalink this comment

said...

tue lew..
nmpak manohara..
nmpak luna maya~!

December 30, 2010 at 2:45 PM
Permalink this comment

said...

sumpah tak puas ati mamat tu dpt player paling berharga.berharga pale otak apa tah.tp xpelah..bg je lah.bukan xtau,mat2 dan minah2 emo negara tu.kang mengamuk la hape laa..

aku tgk chanel star sport.ulasan bahse omputeh.kdg2 ckp laju,aku bukannye paham sgt.tp laki aku yg xterel omputeh pun,kalau bab ulas bola,bahasa uganda pun dia boleh paham.tak paham aku.wakakkaa!

December 30, 2010 at 3:40 PM
Permalink this comment

said...

Salam org di sana.

#2
Setuju! Passing entah ke mana, bola pulak macam tak lekat kat kai. Corner-kick hampeh. Second-half was better.

#3
Setuju! Cameraman pervert! Tapi terpaksa akui cewek-cewek nya memang cun. Tapi bila camera fokus lama sangat, jadi nyampah. Haha~ Walaupun yakin muka-muka yang difokuskan itu adalah selebriti Indonesia, tapi seoran pun aku tak kenal. Hahahaha.
ps: tp ada sorang tuh nampak macam Manohara (o.0)

#5
Hampir 45min pertama, pemain kita diasak oleh pemain2 Indonesia. Di hadapan pintu gol kita. Pffft~


okthxbye

December 30, 2010 at 7:22 PM
Permalink this comment

said...

Player lain lebih berharga dari si Firman Utina tu!

December 30, 2010 at 10:14 PM
Permalink this comment

said...

1 je yg best mlm tu...smangat smua org nk mnyokong bola sepak tmpatan.
I tgk kat mcD, smua bangsa ada, n 'mngulas' bersama bagaikan dah knal lama. hehe!~
papepun....byk jgk pyokong bermusim, mcm cendawan tumbuh lpas hujan, hehe!~

~seb baik menang, klu tak xtahula...
"bila mng dipuji berhari2, bila kalah dikutuk berbulan2" ~gomen nasai :p

Popular Posts