• "If God is watching us, the least we can do is be entertaining..." - M. Moss

Followers

Serbuk Gatal
Dipos oleh avid

Bapak gua pernah berpesan masa perlawanan hoki pertama gua mewakili sekolah. Kalau menang, ianya disebabkan oleh pasukan. Kalau kalah, ianya disebabkan oleh diri kau sendiri. Dalam perlawanan hoki pertama gua tu, sekolah gua dibelasah 7-2 oleh sekolah Tamil.


Pengalaman gua menjadi peminat Arsenal selama 10 tahun mengajar gua supaya jangan riak masa menang dan senyum gila babi masa kalah. Kena nganjing tu dah biasa dah. Keh keh keh. (Bila dah menang ni, gua memang tak suka riak-riak. Hahahaha)


Sepanjang build-up dua perlawanan final Piala AFF Suzuki menentang Indonesia ni, gua banyak ushar surat khabar pendukung ideologi 'Ganyang Malaysia' - Kompas. Lepas Malaysia menang 3-0 itu hari, baca Kompas edisi online ni dah macam baca Siri Penjelajahan Seluar Dalam Action Kamen


Masalahnya, semasa 'The Malaysia Cheat" laser tu dipancarkan ke muka pelakon porno Indonesia, Markus Haris Maulana, perlawanan serta-merta dihentikan. Selepas perlawanan disambung semula, tiada lagi laser kelihatan di kepala botak pelakon porno tersebut. 


Kebetulan pulak, lepas sahaja perlawanan itu disambung, Nurshahrul 'Pengantin' Talaha bermakyong di kawasan kanan kubu Indonesia dan gol bagi Malaysia. Dan penyokong Indonesia salahkan laser yang sudah tiada untuk gol tersebut. How about blaming your beloved 'timnas' for not putting 100% focus, huh?






Analoginya, gua tak study untuk peperiksaan esok paginya. Pada keesokan paginya, gua makan nasik lemak. Bila gua nak jawab periksa, gua mengantuk. Bila keluar result, gua salahkan nasik lemak. What the frak?


And guess what? Ada lagi 'punca kekalahan' Indonesia menurut Kompas. SERBUK GATAL!


p/s: Come on lads! Get stuck in for tomorrow!

Photo

Tuesday, December 28, 2010

pada 8:16 AM


Labels:
,

13 nyamuk:

December 28, 2010 at 9:29 AM
Permalink this comment

said...

losers always make excuses. that's how they starts becoming losers.

December 28, 2010 at 11:05 AM
Permalink this comment

said...

Gila ridiculous la indofags emo kaki bashers ni. Teruk twitter aku dengan Deus kena malam tadi. Ntah apa2. Nak troll tak jadi.

December 28, 2010 at 11:17 AM
Permalink this comment

said...

huish, comment atas sekali paling best. damn right dude. losers always make excuses. huh. da kalah, da laaa.

December 28, 2010 at 11:22 AM
Permalink this comment

said...

pengantin baru punye penangan...kehkehkeh~

December 28, 2010 at 11:56 AM
Permalink this comment

said...

HAHA. indon memang suka kepercayaan kepercayaan khurafat.

Kalau laser punca gol. Apa kata tiap main bola kita bawak laser. Macam tangkal pulak dah.

Serbuk? Macam second half tak tukar side pulak? Keeper kita kalis serbuk?

Menganjing indon adalah fun! Dah lama aku tak ketawa berdekah dekah.

December 28, 2010 at 12:57 PM
Permalink this comment

said...

cesss... macam-macam alasan bila dah kalah. laser hanya boleh bagi effect kalau ditujukan terus kepada bola mata selama 2 atau 3 minit.. setakat gitu-gitu je.. apa lah sangat..

so Malaysia kena hati-hati untuk game lagi satu! entah apa pulak dia nak balas balik.. cesss...

December 28, 2010 at 9:25 PM
Permalink this comment

said...

Terima kasih kerana tidak berlebih-lebih dalam kemenangan The Gunners. Hahahahahahaaaa. Aku kena belajar untuk ketawa lebih.. dan tenang. Nampak gaya mcm akan ketawa selalu je kalau ikutkan prestasi terkini The Birus. Haih!


Markus patut pakai Permata Hijrah punya spek. Baru lah mcm Cyclop.

December 28, 2010 at 9:41 PM
Permalink this comment

said...

kah3, x sabar nak nengok hikmat laser bra..hahhaha

December 29, 2010 at 12:26 PM
Permalink this comment

said...

Kahkah.tgk sinetron indon pun dah tahu..mengarut

December 29, 2010 at 12:29 PM
Permalink this comment

said...

gwa nak salahkan nasi lunch gwa makan sbb buat gwa sakit perut dan tak pergi kelas.

okthnxbye

December 30, 2010 at 7:03 AM
Permalink this comment

said...

aku sangatlah tertarik dgn kata2 ayah kau tu...

kalau menang sbb team..kalau kalah sbb sndri..mmg btol tuuu..=)

December 30, 2010 at 7:14 AM
Permalink this comment

said...

lg 1 beb...

aku dah buat BUNGY!!!!!!!!!!!!

teringat kau pon nak buat bungy kan..hehe

December 30, 2010 at 9:28 AM
Permalink this comment

said...

diorg tidak dapat menerima kekalahan..apada..pikir m'sia still di takluk lama kah??hoho

Popular Posts