• "If God is watching us, the least we can do is be entertaining..." - M. Moss

Followers

Paradoks Seksualiti
Dipos oleh avid




Gua pernah dengar rakaman ceramah Ustaz Ismail Kamus pasal Alam Jin. Dalam ceramah tu, Ustaz Ismail Kamus kata khunsa dan pondan lahir apabila suami mendatangi isteri ketika haid. Dalam Islam, keadaan semasa haid mengundang jin. Ini menyebabkan jin turut serta melakukan threesome dengan suami isteri tersebut.

Well, gua tak pasti sama ada persenyawaan sperma boleh berlaku atau tidak semasa haid. Ye la, sebab masa haid, ovum akan keluar bersama endometrium yang melekat di dinding uterine sebagai darah. I don't know. Mungkin Ustaz Ismail Kamus maksudkan 'di ambang haid'. 

Katakan lah, kita bertaklid dan mengambil keputusan untuk berpegang dengan apa yang Ustaz Ismail Kamus katakan tadi. Ini bermakna seksualiti 'songsang' budak-budak gay ni adalah kesalahan mak bapak mereka. I mean, siapa suruh mendatangi isteri ketika haid?

Dan kenapa kita perlu hentam budak-budak gay yang memang naturally dilahirkan sebagai gay? Kenapa kita perlu samakan mereka dengan kaum Nabi Lut? Sape kita untuk suka-suki judge orang? I mean, after all it's their parents who made them for who they are.

Katakan lah pulak kita bertaklid, dan mengambil keputusan bahawa Ustaz Ismail Kamus salah. Budak-budak gay ni ada pilihan dalam menentukan seksualiti mereka. Cuma, depa ni je mengada-ngada nak jadi gay. 

Untuk golongan macam ni, gua ada dua soalan:

1) Do you think being gay is a choice? If yes, move on to Question 2
2) When do you choose to be straight?




Did you see the paradox here? 


p/s: Gua konfius sama ada Ustaz Ismail Kamus ni betul atau memang budak-budak gay ni yang 'pilih' untuk jadi gay. Jadi, gua nak bertaklid dengan enta-enta semua la ni..keh keh keh..

Photo

Tuesday, December 21, 2010

pada 9:41 AM


Labels:
,
,
,
,

25 nyamuk:

December 21, 2010 at 9:55 AM
Permalink this comment

said...

been thinking bout this too..
betul ke dorg x PILIH utk jd mcm tu.
Pusing blk ke 1 perkara, tu semua nafsu, kalau golongan G ni dibiarkan menurut nafsu dia, abes tu golongan yang membuat zina tu mcm mane??
bkan ke dorg pon x dpt kawal nafsu??

just my opinion, might be wrong..

December 21, 2010 at 10:22 AM
Permalink this comment

said...

Betul juga kau kata their parents made them for who they are.

Masa aku kecil-kecil dulu, anak jiran aku berkelakuan seperti pondan. Dan ini berlaku sebab mak dia tak boleh terima kenyataan yang dia lahirkan anak lelaki. So she will dressed him up like a girl, pakai skirt, bagi main barbies etc etc etc.

Dan aku rasa being gay tu isn't a choice. Dah macam nature dia sejak kecil when he acted like a girl, so probability he will fall for the same gender is big.

:)

December 21, 2010 at 10:33 AM
Permalink this comment

said...

sebab tu Allah kurniakan kita OTAK dude...dan Ajaran Islam, alquran sebagai panduan..
kalau da main ikut nafsu jer...otak pandai pun, tapi bertuhankan nafsu...u might lose as well..
otak tu ada cuba beristighfar panjang2 skit..jangan nak salahkan takdir..

December 21, 2010 at 10:35 AM
Permalink this comment

said...

entahlahh..

December 21, 2010 at 10:58 AM
Permalink this comment

said...

"Benda ni sebenarnya..."

Okay, klise. Dosa? Itu antara dia dengan tuhan, kita siapa nak jatuhkan hukum.

Pada gua, sexual orientation should be kept secret to our own self lah. Kenapa nak kena bagitau satu dunia kamu tu apa kan? See, the problem here is bukan semua orang boleh menerima sexual orientation each of us, even straight guys macam aku pun kadang2 disalah ertikan bila aku confess aku suka perempuan yang begini begitu. Fetish kata mereka. Hangguk dia. Dah aku hala ke itu. Walhal dia yang bertanya mulanya.

Aku tak ada masalah dengan gays, go be gay for all I fucking care, cuma your openness : this country, Malaysia, a country full of hatred, ia belum bersedia untuk itu.

December 21, 2010 at 11:16 AM
Permalink this comment

said...

dang!gua baru lepas kene ceramah pasal bende ni ..
pondan ni ade 2 jenis...1, yg memang lembut, tapi masih ingat tuhan.
1 lagi, yg da jadik gay, dan kadang2 sudah menukar ehem2 dia..

kalau yg lembut jek tu, x leh nak salahkan dia gak, mungkin la mak apak dia didik dia jadik pompuan (selalu gini) sebab tu dia jadik lembut.tapi, yang pattern gini, aku tgk, still bernafsu kat pompuan.so, takpelah kan, pondan pon, dia maseh ingat asal usul

yg gay ni, tak boleh nak cakap pe da.sebab nak cakap pon susah dan takde makne pon cakap ngan org camni.kite doakan jek la depa berubah..okies?

December 21, 2010 at 11:24 AM
Permalink this comment

said...

entah la.. adik penah cakap, dia ada kawan, memang unsa. tapi dia pilih jadi lelaki, even though dia ada yang perempuan ada.. even the face also! he's pretty man! sekali pandang memang perempuan. tapi nama dia lelaki. he can act normally.

tapi lelaki yang suka lelaki ni pelik sikit. parents yang ajar ke? for me, gay tu lelaki yang gagah bercouple dengan lelaki yang gagah lagi handsome dan macho! sangat rugi bila dah handsome nak cari pasangan yang handsome jugak.. (-.-")

well.. itu adalah pilihan hidup, tapi nak cakap salahkan parents, kalau tak baca doa, tak kisah haid atau tak, jin boleh je buat threesome.. kan kan kan?

dah besar, kepala otak ada. boleh guna. jangan cakap takde pilihan. memang naluri jadi gay. tak boleh.. tak boleh.. dunia ni banyak pilihan sebenarnya..

cuba pergi shopping mall. berapa banyak kedai kasut dan berapa banyak jugak jenis kasut.. get it?

December 21, 2010 at 11:42 AM
Permalink this comment

said...

@ ♦♦orked♦♦
well said!

@ Ari
itu yg aku fikir gak lepas dgr ceramah ismail kamus tu. bermakna budak2 gay ni bukan suka2 mengada nak jadi gay.

tapi, gua tak boleh buat kesimpulan bulat2 pasal ada orang kata they choose to be gay.

aku tak tau mana satu betul.

December 21, 2010 at 11:51 AM
Permalink this comment

said...

@ koyuki
interesting. care to explain more?

@ nor
hahaha

@ paan
we're in the same boat on this one. cuma aku nak kepastian sama ada being gay ni adalah pilihan individu atau takdir.

@ cik memy
i doubt we'll pray for these gays to change their sexuality. pointless sbb allah takkan ubah nasib sesuatu kaum melainkan depa yang ubah sendiri.

@ rebelle me
jadi apa maksud sebenarnya ceramah ismail kamus tu?

not to bother you with this, you know i'm just saying.

December 21, 2010 at 1:51 PM
Permalink this comment

said...

menjadi gay bukan pilihan lah. mugkin dia konfius dengan keadaan dia tu.

anyway, sampai bila nak jadi gay? kot2 la kalau tua kerepot dah tak hensem semua, pasangan nak stay jaga masa tua nanti?

gay ni mcm satu enjoyment..utk suka2 coz agak mustahil gay malaysia nak sehidup semati. aku sendri ada a few friends mcm ni so they all mcm nak sexual interactions je..

pandangan aku la.

takpelu kot nak canang satu Malaya..

December 21, 2010 at 2:10 PM
Permalink this comment

said...

i think him being one wasnt a big problem.
no, not for me.
but him being honest is.

December 21, 2010 at 7:18 PM
Permalink this comment

said...

seksualiti mmg isu yg sensitif.time sem 1 ari tu, da satu group buat teater dekat kolej ak on this matter.dan diorang mmg nak ketengahkan bnda nie, nak org terima golongan2 ini.mmg hebat perdebatan hari tu.diorang ckp ini mmg natural, mmg ketentuan. but i think, it is their choice,they are not destined to be like that.

try la tgok link nie.
http://yusridude.blogspot.com/2010/12/what-is-forbidden-in-islam.html

December 21, 2010 at 9:54 PM
Permalink this comment

said...

Asal usul gay berkait dengan nafsu. Oleh hal itu, bila dah ada nafsu baru terpikir nak jadi gay. Oleh hal itu lagi sekali, pilihan ke ketentuan?

Kalau dia rasa dia nak jadi gay yang true. Jadilah, orang pun dah nasihat. Cuma, bila dok publish dan kata secara terangan, menggalakkan lagi gay gay diluar sana untuk serius menjadi gay. Tiba ada pula yang support, oleh itu, komuniti gay akan menjadi komuniti yang halal dalam negara.

Senang cerita, nak jadi jahat, jahat la diam diam. Janganlah dibangga sangat dan mengharapkan simpati. You gay, im just ok.

mencuri,merogol,mengacau wanita,buang anak adalah lagi jahat dari gay. So, apa lagi kerajaan, halalkan ja la gay. KEHKEH.

December 21, 2010 at 10:04 PM
Permalink this comment

said...

Aku ade bace dlm buku agama dulu2 la pasal 'GAY: Pilihan atau Ketentuan', tapi lupe dah buku ape.
Pada pendapat aku la, die ade dua2, ketentuan dan pilihan.

Kalo yg ketentuan tu, he is attracted to men since he was born, without any influence by any parties.
Kalo yg pilihan pulak, to me it's more to gain attention or his lust towards sex.
These kind of people will not satisfy with one partner or been rejected by girls so often that he choose to switch his sexual orientation.

Just my thought.

:D

December 21, 2010 at 10:05 PM
Permalink this comment

said...

But honestly, I don't give a damn about people sexual orientation, as long as they didn't seduce me or do any harmful things toward me.
I'm okay to befriend with them.
They're human after all.

:D

December 21, 2010 at 11:44 PM
Permalink this comment

said...

@ faizal
yup. apparently, honesty is not the best policy.

@ i'msosupernotcool
most of us can't handle the truth.

@ laila
i see. thanks for the extended link.

@ kuwe
tak menjawab persoalan gua tapi gua suka explanation kau. video ni mungkin akan liberate lebih banayk gay.

@ judiene
exactly. depa gay je. bukan merompak bank pun.

December 22, 2010 at 9:57 AM
Permalink this comment

said...

doa tu penting.tak kesahla nak buat ape sekali pun.yang aku tanyelahh kat kawan2 spesis ni dorang jd cmni bcoz of byk reason.tp kesian jugaklah tgk..

tapi yang tak bestnya ade yg jadikan satu sebab bodoh dorang tukar jadi gay..for instance kecewa ngn perempuan.ohh man.aku rase nk tmbok je kau..cari len sudahh.oke aku dah emosi.haahahaha

kite doakan jela dorang ni bck to normal..jalan insaf kan sentiasa ade,nak tak nak je:)

December 22, 2010 at 10:51 AM
Permalink this comment

said...

bertaklid tu apa benda? keh keh keh..gua tak tahu..

hal2 mcm ni gua tak arif. tp gua pernah dgr kalau berjimak masa dtg bulan tu andaikata berlakunya persenyawaan, anak yg lahir tu boleh jadi spastik..

December 22, 2010 at 4:22 PM
Permalink this comment

said...

huh panjang betul komen masing2...
aku? hurm... tak tau nak kata apa.

December 25, 2010 at 9:45 PM
Permalink this comment

said...

gay? geli.

December 26, 2010 at 3:07 AM
Permalink this comment

said...

kepada gay,
tuhan bagi akal, fikir.ada byk efek yg tak baik dari yg baik.eh,ke yg baik tu xde langsung??xpasal2 besok dah tua,duduk sensorang,anak cucu xde,badan pulak kena HIV.

kalau semakin berani org mengaku diri dia tu gay/lesbi,semakin ramai lagi laa yg akan terikut2 dan xmustahil akan jadi trend.sejarah silam dah membuktikan.kerana gay 3-4ekor,abis seluruh negara dapat bala.

kepada apit,
hg tau pit,kt sri lanka ni pon rupanya kecoh pasal gay2 ni.eish,geli pulak aku nk bayang.yarkh!kekekee!

December 28, 2010 at 7:21 AM
Permalink this comment

said...

u r wut u eat, u r wut u think n wut u think u become. klu nk slhkan mak bpak - smua bnda yg xbaik atas muka bumi ni slh mak bapak. klu nk salahkan 'mr G' tu sndiri - diorg leh ckp yg diorg xmintk pon nk jd mcm tu. sudahnya, smua mnuding jari k arah lain sdgkan 3 jari lg menuding diri sndiri.bg aku, diorg ada option lain nk ikut, ada otak - sendiri mau pklah.klu dh tersasar jauh sgt, berbaliklah kpd paksi (agama). stiap 'pnyakit' ada ubatnya. aku xsokong 100% utk yg buat pngakuan brani mati tu.."i m gay n i m ok" - NONSENSE!
~bliau dlm kecelaruan-sifat mnjadi sorg manusia ye plus er..nk cr publicity tu (i guess)
*i m malay girl n i m ok! (xde pun aku nk kecoh)

December 28, 2010 at 11:30 AM
Permalink this comment

said...

dlu ustazah aku pnah kata;

orientasi seksual ni satu ujian Allah. nk salahkn sape2 pn kita tk tahu punca sbnr. mgkin dia pnah kne liwat atau dibesarkn dlm suasana perempuan etc

apepun, tu semua pilihan. tk boleh nk salahkn org lain atau dia semata. idup ni Allah beri pilihan.

walau apepn alasan, gay tetap salah dan dluar tabii manusia

selagi masih idup, bertaubat...

December 28, 2010 at 9:41 PM
Permalink this comment

said...

Dalam ceramah Ustazn Ismail Kamus tuh, pasal khunsa, beliau maksudkan seorang bayi yg dilahirkan dengan dua alat jantina. Bukanlah beliau mengatakan bahawa khunsa itu gay/lesbian. Bagi golongan khunsa, hukum yg dipakai keatas mereka berbeza contohnya mereka boleh memilih untuk melalui hidup sebagai lelaki/perempuan mengikut kecenderungan naluri, bukan nafsu semata. (eh ye ke?)


dalam kes gay, hurm... mereka adalah lelaki yang mempunyai 'aset' seperti lelaki normal lain, cuma tiada nafsu terhadap wanita. kan?

selalunya gay nih, semuanya dah besar2..dah boleh fikir baik buruk. lebih2 lagi kalau muslim. nafsu serakah adalah meainan syaitonnn. kan? kan?

saya bukan gay, saya ok!
ok, chills ;)

December 30, 2010 at 10:09 AM
Permalink this comment

said...

@ kuey san
you answered my question! +100000 for ya!

Popular Posts