• "If God is watching us, the least we can do is be entertaining..." - M. Moss

Followers

Bunga Bunga Cinta Padil
Dipos oleh avid

Baru tadi gua chat dengan Padil. Sekarang Padil belajar kat Russia. Padil kira famous gak kat sekolah gua dulu sebab dia sprinter sekolah. Lari kaki ayam pun under 11 saat. Laju tu. Badan memang ketul-ketul. Muka asyik senyum. Baru kena potong rambut tobek tengah dengan Cikgu Dolah pun dia senyum lagi. Tapi, ada satu story pasal Padil yang buat Padil meletup. Kalau sebelum ni, budak-budak perempuan kelas 509 dan 510 je yang kenal Padil, lepas story ni keluar Padil famous dari kelas 501 sampai ke kelas 515.

Petang itu hari, gua dan rakan-rakan baru je pas main bola. Gua macam biasa main bek kiri. Padil main winger kiri. Petang itu hari, Padil score gol sendiri. Bangang punya Padil. Harap laju je lebih. Bila Fitri jerit dah pukul 6.30pm dah, gua dan rakan-rakan bersurai. Pergi mandi. Bersiap pergi makan, surau semua. Kalau lambat, Cikgu Dolah hambat. Kalau kena hambat, makwe-makwe blok aspuri kat sebelah tengok. Terus kena reject dalam shortlist makwe-makwe tu nanti.

Pintu mandi kat bilik air sekolah gua ada macam pintu masuk pub kat Texas punya. Pintu stail tutup had dada sampai lutut je. Jadi, sape mandi bogel tu memang sah gay. Mandi ramai-ramai petang-petang ni memang feeling. Shah kalau mandi suka nyanyi lagu A.C.A.B zaman sebelum Megat A.C.A.B jadi tabligh punya. Pian suka menyambung apa yang Shah nyanyi. Hudzaifah suka nyanyi lagu Shizuka sebab katanya budak-budak band tu asal sekolah lama dia. Jadi, bilik air asrama gua memang ceria senantiasa.

Masa mandi itu hari, Shah dan Pian tak masuk lagi bilik air. Hud pun tak dengar suaranya. Berak, gua rasa. Entah mana-mana, tiba-tiba gua terdengar ada budak start nyanyi intro lagu yang gua rasa macam kenal.

"Dikala ku kesepian.. Dihanyut ombak yang resah..Kau mengubati kerinduan.."

Gua cam. Suara Padil.

"Kini segalanya telah berubah..cintamu hanya memori indah..~"

Babi. Suara sape lak ni?

"Ku ditinggalkan kesepian..rinduuu ~ hatiku ~"

Apam lak menyahut.

"Kembalilah kepadaku selamilah jiwa ini yang terluka ~ Ikatan kita berdua.. ."

Masuk chorus, tiga-tiga setan ni nyanyi sama-sama. Gua gelak sampai keluar air mata. Budak-budak lain terguling-guling. Yang basuh baju berhenti jap, join Padil punya Bunga-bunga Cinta. Gua tengok Padil masa tu memang menjadi-jadi. Dia tarik habis-habis suaranya. Botol sabon Shokubutsu habis dibuatnya mikrofon.

Tiba-tiba, Cikgu Rizalmi masuk bilik air. Budak-budak roger Padil cepat-cepat. Tapi Padil tengah syok memekak. Padil tak dengar. Sampai la Cikgu Rizalmi terpacul depan mata, baru la Padil stop. Gua dan budak-budak terguling-guling dah masa ni.

***

Esok pagi masa perhimpunan, Cikgu Rizalmi panggil nama Padil.

"Ni dia penyanyi Bunga-bunga Cinta kita..." umum Cikgu Rizalmi. Padil tersengih-sengih depan satu sekolah. Gua dan rakan-rakan dah sakit perut gelak. Makwe-makwe sekolah sok sek sok sek dengan member sebelah. Sejak itu hari, gua syak Padil study hard gila babi supaya dapat pergi oversea untuk memulihkan peluangnya men-tackle makwe-makwe satu batch.

P/S: Padil, gua dah popularkan lu. Balik Malaysia nanti, gua nak kos perubatan gua ditanggung seumur hidup.

Photo

Wednesday, December 23, 2009

pada 6:58 PM


72 nyamuk:

December 23, 2009 at 7:13 PM
Permalink this comment

said... This comment has been removed by the author.

December 23, 2009 at 7:15 PM
Permalink this comment

said...

pergh..dasat..leh belajar kt oversea.dia mesti minat misha omar smapi skang kan?

komen kat atas aku delete sebab mula2 aku taip siti nurhaliza.hehe..aku igt siti nurhaliza nyanyi lagu tu..

December 23, 2009 at 7:18 PM
Permalink this comment

said...

ko rasa padil dah ade awek ke belum skg? kalau tak de meh bagi aku.
kah kah kah

December 23, 2009 at 7:42 PM
Permalink this comment

said...

hahaha..
bunga-bunga cinta..
nasib baik tak nyanyi lagu m daud kilau..haha

December 23, 2009 at 8:01 PM
Permalink this comment

said...

hahaha comel je padil..

December 23, 2009 at 8:02 PM
Permalink this comment

said...

haha..bunga2 cinta..gila gmalour satu sekolah..skarang glamour kar blog ko plak..mmg patot dye jd doctor free utk ko..haha

December 23, 2009 at 8:07 PM
Permalink this comment

said...

warghh..misha omar versi laki-laki.hehehe..gua rasa musti matap sore dia!hahaha

leh gua mintak sign tak?ngeeeeee

Anonymous

December 23, 2009 at 8:59 PM
Permalink this comment

said...

respek padil..hahaha

lu blaja mn bro?


yusuf

December 23, 2009 at 9:50 PM
Permalink this comment

said...

tersedak2 padil kat oversea 2..huhu
jap.nak bayangkan laki nyanyi jiwang2...haha

December 23, 2009 at 10:06 PM
Permalink this comment

said...

lembut juga hati padil ni
heh~

December 23, 2009 at 10:12 PM
Permalink this comment

said...

haha...lawak la bro..kesian padil..mesti trauma lg dia sekarang ni..hehe.

December 23, 2009 at 10:30 PM
Permalink this comment

said...

nak mintak sign boley kat padil huhu..

December 23, 2009 at 10:33 PM
Permalink this comment

said...

pnya la brbunga2 cinta si padil ni smpai lepas ke russia nunn
dasat. kem salam bulih ka? :p

December 23, 2009 at 10:36 PM
Permalink this comment

said...

haha
own goal...memang sedih btol...:P

December 23, 2009 at 10:39 PM
Permalink this comment

said...

Cikgu Rizalmi saje nk market kan si padil tu...

kOmpem suare dia sedap gile..

Teringin nak dgr.

huhuhuhuhu

nEeRZa

December 23, 2009 at 11:01 PM
Permalink this comment

said...

HAHAHAHAHA~~

klako gile..

kalau padil bace nie.. mesti die kasi ko ubat tdo terus. HAHA

December 23, 2009 at 11:49 PM
Permalink this comment

said...

wei..korang gay ke ??..pintu yg had lutut tu cam dlm citer koboila...hehe

December 23, 2009 at 11:55 PM
Permalink this comment

said...

Hahahaha.. Padil ni lawak laa.. Tapi bagus laa sbb dia pn dah ke oversea mlanjutkan plajaran.. Boleh tackle makwe2.. Ahaks.. ;)

~ kos perubatan ditanggung seumur hidup? lingkup arr padil camtu.. hahaha..

December 23, 2009 at 11:55 PM
Permalink this comment

said...

Standing 'O' for padil! Gle gempak r nyanyi karok lagu misha omar.. wakaka..
Nice one!

December 23, 2009 at 11:55 PM
Permalink this comment

said... This comment has been removed by the author.

December 24, 2009 at 1:35 AM
Permalink this comment

said...

kepada cik padil *jika anda baca*
buat tak endah entri ni.tuan punya blog hanya mahukan medical treatment free for the rest of his life...

cyan kamu :)

kepada tuan punya blog,
jgn marah..senyum sikit.. (^__^)

December 24, 2009 at 1:43 AM
Permalink this comment

said...

haha.. tetiba jd suka sama padil nih.. kim slm ek.. hahahahhaa.

December 24, 2009 at 2:31 AM
Permalink this comment

said...

ha ha. senget!

ps : padil single x? ;p

December 24, 2009 at 2:33 AM
Permalink this comment

said...

ha ha. senget!

ps : padil single x? ;p

December 24, 2009 at 6:15 AM
Permalink this comment

said...

gua syak padil da layan awek rusia x pon awek ukraine..
ape brg awek satu batch..

December 24, 2009 at 8:09 AM
Permalink this comment

said...

padil owh padill....jiwang ngat mung!huhu

December 24, 2009 at 8:47 AM
Permalink this comment

said...

kelas pebenda lah 509 smpai 515? dah mcm num dorm pun ada.

haha si padil ya. hang mcm mana? bunga apakah.

December 24, 2009 at 10:38 AM
Permalink this comment

said...

@ mimie
aku rasa misha omar pun dia x kenal skang. haha..dengar radio russia je..

December 24, 2009 at 10:39 AM
Permalink this comment

said...

@ miss izan
akan diroger ke padil

December 24, 2009 at 10:40 AM
Permalink this comment

said...

@ saypool
kalau m daud kilau, cikgu rizalmi lepas rasanya..

December 24, 2009 at 10:41 AM
Permalink this comment

said...

@ fitriah
akan diroger ke padil

December 24, 2009 at 10:42 AM
Permalink this comment

said...

@ iyllienaz
haha..mmg pas bnda ni jadi, asal jumpa padil je terus kitorang nyanyi bunga2 cinta

December 24, 2009 at 10:43 AM
Permalink this comment

said...

@ faizal
permintaan bakal diroger ke padil

December 24, 2009 at 10:44 AM
Permalink this comment

said...

@ yusuf
aku belajar kt msia je...hehe..

December 24, 2009 at 10:45 AM
Permalink this comment

said...

@ cik memy
jgn bygkan..ngeri..

December 24, 2009 at 10:45 AM
Permalink this comment

said...

@ koyuki
hehe..bangga padil...

December 24, 2009 at 10:46 AM
Permalink this comment

said...

@ dila
aku rasa x lagi pas dia tengok comment box ni...hehe...

December 24, 2009 at 10:47 AM
Permalink this comment

said...

@ missdiya84
akan diroger ke padil

December 24, 2009 at 10:48 AM
Permalink this comment

said...

@ larasephia
haha...bole je..

December 24, 2009 at 10:49 AM
Permalink this comment

said...

@ mr.clive
dia nak clear bola tapi tertanduk masuk gol sendiri. rasa nak belasah je.

December 24, 2009 at 10:50 AM
Permalink this comment

said...

@ cik bumble bee
ko youtube 'bulgarian idol: ken lee' haa..cam tu la sore padil

December 24, 2009 at 10:51 AM
Permalink this comment

said...

@ nEeRZa
haha...xtau la..

December 24, 2009 at 10:52 AM
Permalink this comment

said...

@ hisham
eh, dok ler...kami suka wanita..hehe..

December 24, 2009 at 10:53 AM
Permalink this comment

said...

@ farhana
x kira..aku dah tolong padil dah ni..

December 24, 2009 at 10:54 AM
Permalink this comment

said...

@ natra md.nor
wahaha...siap standing ovation lagi...

December 24, 2009 at 10:56 AM
Permalink this comment

said...

@ ♥chentatiku♥
hahaha..aku rilek je..

December 24, 2009 at 10:58 AM
Permalink this comment

said...

@ chah~
babi ko padil. menyesal pulak aku wat entri ni.

December 24, 2009 at 10:58 AM
Permalink this comment

said...

@ daffodil
padil single lg

December 24, 2009 at 10:59 AM
Permalink this comment

said...

@ i'msosupernotcool
haha..good one!

December 24, 2009 at 11:00 AM
Permalink this comment

said...

@ wanie-san
hehe..semua org jiwang..cuma tunjuk x tunjuk je...

December 24, 2009 at 11:02 AM
Permalink this comment

said...

@ Kuwe
aku x main bunga2 ni...haha...

December 24, 2009 at 12:13 PM
Permalink this comment

said...

berbunga2 nmpk~ hahaa..

December 24, 2009 at 12:21 PM
Permalink this comment

said...

@ ♥_♥tieha♥_♥
eh, xde la. padil je. hehe..

December 24, 2009 at 1:49 PM
Permalink this comment

said...

hahahahahaha...

kesian dak padil!

December 24, 2009 at 2:46 PM
Permalink this comment

said...

hahahhaa! gile sengal padil tuh. if kat skolah aku, da mmg kne demo menyanyi da kat assembly padil tuh. hahaha! ;p

nape sume org suh kem slm kat padil? hot sgt ke die. haha. aku kem slm kat ko je la. padil tuh da ramai da kem slm. haha. ;p

December 24, 2009 at 6:40 PM
Permalink this comment

said...

alah hang pun hafal.

taknak nyanyi.

hipokiut betol!

December 24, 2009 at 6:41 PM
Permalink this comment

said...

alah hang pun hafal.

taknak nyanyi.

hipokiut betol!

December 24, 2009 at 9:49 PM
Permalink this comment

said...

hahaha lawak la padil ni...
umm bile padil blik nnti, kemsalam k..haha

December 24, 2009 at 10:07 PM
Permalink this comment

said...

@ ghostone
hehe..naik lemak la padil...

December 24, 2009 at 10:07 PM
Permalink this comment

said...

@ farah
haha..tau xpe...thanks!

December 24, 2009 at 10:08 PM
Permalink this comment

said...

@ yob
saya pemalu. x reti nyanyi2 ni.

December 24, 2009 at 10:09 PM
Permalink this comment

said...

@ ~kHaiRiNe NaBiLa~
padil...satu lagi awek kem salam.

December 24, 2009 at 10:47 PM
Permalink this comment

said...

hahaha
mamat jiwang padil ni
bakal doktor plak tu
dah berpunya blom
aku nak ler?
hahaha

December 24, 2009 at 11:33 PM
Permalink this comment

said...

@ ah fatt
hahaha...gay semacam..

December 24, 2009 at 11:34 PM
Permalink this comment

said...

ah fatt nak?hahahahaha

kim salam syg kt padil.lenkali tempek la gmbr die.baru hot blog ko kejap.hahah

December 24, 2009 at 11:36 PM
Permalink this comment

said...

@ tfaaaa
haha...aku nak letak..tp padil x bagi...malu katanya...

said...

aku pun gelak golek2 ni wehh
hahahaha
ko asrama mana yg gay sgt tu?
:p

December 26, 2009 at 11:39 PM
Permalink this comment

said...

hahahhaha..:))..
bagus bagus...:d..

aku pun suka nyanyi dalam bilik air gak...

cayalah Padil..sampai ke russia tueee...

December 29, 2009 at 3:32 PM
Permalink this comment

said...

mahu mengorat padil ah. hahaha. ko apasal xjoin??:D

December 30, 2009 at 2:35 PM
Permalink this comment

said...

@ noorlaila
mana leh bgtau..hehe..

December 30, 2009 at 2:36 PM
Permalink this comment

said...

@ aujinz
haha..ada rezeki nanti ko lak gi russia..

December 30, 2009 at 2:36 PM
Permalink this comment

said...

@ sizuka
aku nak join x hapal lirik pulak..haha..

Popular Posts