• "If God is watching us, the least we can do is be entertaining..." - M. Moss

Followers

Beruang Koperasi
Dipos oleh avid

Dalam banyak-banyak spesies mamalia, aku paling takut pompuan. Pompuan asing. Buat apa aku nak takut dengan opah aku.. Pompuan ni bahaya. Boleh wat laki cool macam aku jadi gabra. Kalau cakap ngan budak pompuan, mata aku mesti lari pergi tengok alam sekitar punya lah. Tengok pokok-pokok berkicauan riang, tengok pelangi tersipu-sipu malu berkongsi keindahannya dan tengok pak cik janitor mop lantai pakai penyapu lidi. Eye contact aku ngan pompuan memang fail.

Tapi itu tidak menghalang hormon testeoron aku untuk menjalankan amanahnya. Sejak dari Darjah Dua, aku ada crush. Farahin (nama sebenar) namaya. Kelas Dua Abu Bakar. Masa upper form (F4, F5) lak crush ngan Beruang Koop (nickname sebenar gadis itu). Budak kelas aku gak.

Satu benda pasti pasal crush ni adalah you are the one who got crushed. Betul.. Farahin kata aku gila. Trauma kena reject tu memang sangat berjasa dalam penglibatannya menghalang aku daripada confess kat Beruang Koop 7 tahun kemudian.

Setahun selepas SPM, aku ada crush lagi. Gampang betul. Makwe SMS ni dah la cun. Tapi aku gamble. Kena reject pun aku pasrah je. Lagipun macam la dia tak tau lelaki skang makin sikit. Kahwin ngan gay kang baru tau. Aku gamble.

Happily ever after.

P/S: Beruang Koop kat Czech Republic skang. Wat medic. Good for her (Good luck, pal!). Farahin tak tau ke mana.

Photo

Saturday, September 5, 2009

pada 11:40 AM


5 nyamuk:

September 5, 2009 at 1:05 PM
Permalink this comment

said...

kalau aku confess kat ko agak2 leh dpt ker?
errkkk...sori2 kalau kau dah berpunye..
hahahha..

confess tuh lambang lelaki sejati weh..
lelaki x ptot rse malu or pape je la bab neh..
sbb laki kalau kene reject pon still leh wat mke papan pnye..hehe

aku dlu ade gak crush..tp sorang pon aku tak pernah bgtau..rse merendah dri tuh teramat sgt..tkut kene reject.haha

September 5, 2009 at 1:34 PM
Permalink this comment

said...

apa kelas pompuan confess weyh...
perigi cari timba nye kes nih....haha...

September 6, 2009 at 1:08 AM
Permalink this comment

said...

beruang koop sah2 si erk.apetah nama die.lupe aku.tp aku tau sape.

September 9, 2009 at 10:42 AM
Permalink this comment

said...

shhh.....aku tau ang bukan balaci....

Anonymous

October 9, 2009 at 2:37 AM
Permalink this comment

said...

errr.....speechless dow muzam bc confession ko ni..
baru ku tau...1st tym jumpa blog ko ni...kikiki...

p/s:janji ak tak heboh haha!!

~ex-classmate 403/503

Popular Posts