• "If God is watching us, the least we can do is be entertaining..." - M. Moss

Followers

Bersempena UPSR yang dah pun menjelma ni, penulis blog ingin mengucapkan selamat berjaya dan selamat berhari raya dengan sewenang-wenangnya.

Gua ada adik tengah amik UPSR ni. Kepala besar. Bijak. Kuat makan. Suruh makan sayur tak nak pulak. Gua doakan adik gua dapat 5A. Gua tak nak adik gua sekolah kat tepi jalan Klang - Teluk Intan tu. Situ banyak kanak-kanak tipu mak kata nak beli buku sekolah padahal pergi main Counter Strike dan hisap rokok. Hisap Surya lak tu.

Kepada adik-adik Darjah Enam seluruh Malaysia:

Orang kata ala...UPSR bukan penting macam SPM pun. Lu dapat 5A pun bukan kompen lu dapat keje doktor. Betul. Tapi aku cakap...Ala...ala...lu gi mampus la! Wa dapat 5A nanti duit raya berganda la...!!

Sebenarnya, UPSR ni penentu institusi sekolah menengah mana lu masuk nanti. Kena masuk SBP ke, maktab ke...tak ke bagus... Nanti lu belajar bercampur dengan budak-budak rajin. Bila lu berkawan dgn dorang, lu pun rajin. Bila lu rajin, lu nak dapat undi untuk jadi BWP (macam menteri kat MRSM la) pun senang. Budak-budak konfiden ngan lu. Awek pun usha lu. Bila lu rajin, lu perform time exam. Lagi ramai awek usha lu.

Senang kata UPSR ni penentu awek lu masa abis sekolah nanti. Amacam?

Photo

Wednesday, September 9, 2009

pada 11:11 AM


3 nyamuk:

September 9, 2009 at 10:08 PM
Permalink this comment

said...

sangat takleh terima ayat sewenang-wenang nya. ha ha

September 10, 2009 at 11:43 AM
Permalink this comment

said...

aku nak bgtau mak aku suruh ckp mcm ni kt anak murid die.confirm pantai remis juara upsr taun ni.yeay!

September 10, 2009 at 1:38 PM
Permalink this comment

said...

jgn link blog aku ni ke website sekolah mak ang udah....

Popular Posts