• "If God is watching us, the least we can do is be entertaining..." - M. Moss

Followers

Gua Sayang Bapa Gua
Dipos oleh avid

"Selamat...Aidilfitri...kepada semua saudara saudari....Setahun..."

"Marilah pergi ke Hari Hari.."

Untuk pengetahuan semua, lagu-lagu di atas sangat bahaya dinyanyikan depan gua. Emosi gua boleh jadi tak stabil. Gua jarang emo-emo ni tapi sekali gua emo Zangief Street Fighter pun takut gua. Tapi itu masa gua darjah-darjah dulu. Masuk MRSM nanti gua rasa budak-budak sana tak main ejek-ejek nama bapak.

Wrong.

Selama 9 tahun bersekolah sejak Darjah 1 Maju, gua dah bergelumang dalam arena pertarungan ejek-ejek nama bapak. Nama bapak gua; Haari memang selalu jadi easy target rakan-rakan gua. Kalau nama bapak lu ada sound Jawa macam Suparman, Supardi, Mangun dan Inggam lagi la..Masa gua Form 2, Linkin Park tengah panas. Awek-awek pun layan LP. Budak surau pun layan LP. Rakan gua yang bapanya bernama Idris selalu kena :

"...You can run the race....the pace is too fast..." (lagu Forfeit The Game)

The race tu budak-budak selalu pronounce Deris. Deris Deris The Race. Satu hari, time gua nak makan malam kat Dewan Selera, gua ternampak dua senior gua bermesra-mesra.

"Tahir tahi!" jerit si A puas.

"Haa.....syeeemm!! " jerit si B pula pura-pura bersin.

Gua runsing memikirkan apa nasib gua berbapakan Pakcik Hasyim atau Pakcik Tahir.

Photo

Friday, September 11, 2009

pada 11:28 AM


6 nyamuk:

September 11, 2009 at 12:50 PM
Permalink this comment

said...

hahaha..aku rasa mende neh mmg kat mane2 pon ade...aku pon ade gak kene ejek2.
aku rase ni macam fenomena kot..

September 11, 2009 at 2:09 PM
Permalink this comment

said...

sapa la yang start fenomena ni erk....

September 11, 2009 at 5:48 PM
Permalink this comment

said...

Aslmualaikum.

btol2..

dr dlu lg main nama bapak ni dh biasa sgt..
marah gk..
tp bila pk blk skrg..rsnya tu sme zaman kanak2 rebina

br nk up..hehehe

September 11, 2009 at 8:02 PM
Permalink this comment

said...

wsalam...
btul2...pemikiran x matang lagi...bdn je beso...hehe

September 13, 2009 at 2:03 PM
Permalink this comment

said...

hari ni kan..erm..silap..hari esok..erm..hari..hari...haish. mulut!

September 14, 2009 at 9:35 AM
Permalink this comment

said...

haa...stat la tuh.....haha

Popular Posts