• "If God is watching us, the least we can do is be entertaining..." - M. Moss

Followers

Masa 1st year, gua tengok brader ni macam brader tabligh. Muka putih-putih, suci. Pakai spek. Tinggi. Suara lebih satu octave ke bawah daripada normal stail hos Misteri Nusantara. Gua bukan la takde pengalaman bercampur dengan budak-budak agama macam ni, tapi sejak gua bertukar scene jadi punk rockers (perasan gila babi), gua start berkawan dengan budak-budak otak gila-gila macam Fadh dan Mahazmi.

Gua teringat dulu masa 1st year, setiap Isnin brader ni pakai macam salesman Kopi Jantan kat Kampung Parit 10. Baju kemeja panjang stail iron tajam. Seluar slack hitam pun iron tajam. Boleh luka kalau jalan sebelah. Tie pun brader ni pakai.Sarung henset kat pinggang tu pun brader ni pakai. Nasib baik tak pakai set blue-tooth kat telinga. Gua bukan tak tau Isnin adalah smart day. Tapi gua remaja yang mahu make the most of his teenager life. Jadi, masa smart day gua pakai baju kemeja flannel kotak-kotak, jeans, siap dengan tuck-out nyer lagi dan pakai sneakers. Nasib baik fakulti kita tak banyak pak guard berkeliaran kan, brader?

Tahun demi tahun, gua tengok brader ni makin gila sikit. Dah boleh nak join gua hu ha hu ha dah. Ajak main futsal pun takde masalah. Usha-usha makwe pun makin rajin. Kadang-kadang, gua tak pernah-pernah kenal nama junior cun-cun, brader ni dah kenal dulu dah. Belajar main gitar pun pakai Youtube. Hebat betul.

Sekarang, brader ni dah 4th year. Insyaallah, ni semester last brader ni. Sem depan dah kena berambus dari UTM. Awek pun dah ada. Kira brader ni memang dah ready sangat nak masuk fasa baru dalam hidupnya. Gua syak dua tahun lagi gua jumpa brader ni, perut dia dah boroi dah. Gua tunggu kad walimatul urus lu, Kimi. Happy Belated Day.

Photo

Wednesday, December 30, 2009

pada 10:21 AM


21 nyamuk:

December 30, 2009 at 12:05 PM
Permalink this comment

said...

huiyo, lain gile bace ko nye tribute entry. ;)

December 30, 2009 at 12:18 PM
Permalink this comment

said...

sempat!!!haha

December 30, 2009 at 12:43 PM
Permalink this comment

said...

gua anggap ni hepi besday la kan
lu tak ada isu ke ngan kimi ni?
kehkehkeh

December 30, 2009 at 12:44 PM
Permalink this comment

said...

tahniah kimi! kau telah bejaya menempuh alam remaja dengan jaya nya! ;) happy belated birthday!

December 30, 2009 at 1:15 PM
Permalink this comment

said...

happy birthday kimi! ;p

December 30, 2009 at 1:20 PM
Permalink this comment

said...

Hahaha.. Care ko describe dia seyes aku bayangkan sorang yg nerdy giler.. Hahaha.. ;p

~ bukan ko ke yg paling laju bab2 usha makwe cun ni? ahaks..

December 30, 2009 at 1:32 PM
Permalink this comment

said...

semoga kimi berbahgia..

December 30, 2009 at 1:34 PM
Permalink this comment

said...

hiks....bagus...bagus....

December 30, 2009 at 2:51 PM
Permalink this comment

said...

owh...kimi sapa??xpa2..ak wish jugak..hepi b'day kimi ensem..[ensem kew??:p]

December 30, 2009 at 3:00 PM
Permalink this comment

said...

hahahahaha... kimi tu asalnyer neird ek.. hahahahaha...

December 30, 2009 at 3:12 PM
Permalink this comment

said...

ADUH..TERUS REJECT SMA KIMI..HUHAHUHA

December 30, 2009 at 4:57 PM
Permalink this comment

said...

happy belaated bday, kimi =D

December 30, 2009 at 5:38 PM
Permalink this comment

said...

tahun2 awal aku di skolah menengah, aku pernah berpakaian spt yg ko describe dak kimi neg
huhuhuuu~~

December 30, 2009 at 6:30 PM
Permalink this comment

said...

oh..dye blajar huhahuha from ko ek??haha

December 30, 2009 at 7:11 PM
Permalink this comment

said...

MANGKUKU HAYUN BTOL MAMAT NIH!!!

xpe2...alah...

jgn nk tpu lah..ko pon 1st year bkn main nerd ag...haha!!!

yg pakai sarung hp kat pinggang tu bkn aku ler mangkuk!

tu fad n jamal...

December 30, 2009 at 9:35 PM
Permalink this comment

said...

a?
tak pahammmmmmmm

December 30, 2009 at 11:30 PM
Permalink this comment

said...

selamat menyertai warga tua kimi!!!

December 31, 2009 at 12:39 AM
Permalink this comment

said...

hakhak..
happy blated besday
;p

December 31, 2009 at 1:51 PM
Permalink this comment

said...

he he. apelak perot die boroi? perot rose la boroi. ha ha. ada baby,

December 31, 2009 at 3:06 PM
Permalink this comment

said...

nnt lu ajak gua g kawen dia...gua nk mkn je

January 2, 2010 at 4:52 PM
Permalink this comment

said...

bangge kawan ko~~
giler skema mase zaman kegemilangan beliau~~~

Popular Posts