• "If God is watching us, the least we can do is be entertaining..." - M. Moss

Followers

Muqadimah: Untuk entri ni, gua kena tukar kata ganti diri yang lebih 'nerdy' sikit sebab benda ni berlaku masa zaman pre-ganas gua.

Benda ni berlaku semasa saya berasmara di sekolah asmara di Negeri Sembilan. Masa tu 2002. Saya tingkatan dua. Baligh pun belum masa tu. Tinggi saya pun sekitar 160-169 cm masa tu. Suara saya pun tak pecah lagi. Ada macam suara Upin kalau saya kenang balik. Perkataan masturbation pun saya tak tau apa jadahnya tu. Otak saya suci lagi.

Masa tu cuti Maal Hijrah entah ke berapa hijriah. Ramai budak balik rumah. Tapi bagi saya, kalau cuti kurang seminggu memang tak merasa la saya balik rumah. Tiket balik rumah mahal. Belanja sebulan saya pun RM50 je. Nak beli sabun lagi. Minyak rambut lagi. Kreko lagi. Jadi saya stay kat asrama je.

Oleh kerana stay kat asrama ni boring, saya mintak CIkgu Ida Sharini untuk bukak lab Multimedia malam tu. Sambil-sambil dengar lagu Bola-bola Api nyanyian Achik Spin dan Nana kat drive C komputer di situ, best jugak dapat surf Internet. Malam tu, saya dan beberapa rakan pun pergi la lab Multimedia selepas Cikgu Ida Sharini bagi kunci lab. Tapi Cikgu Ida Sharini bagi kunci dengan satu syarat. Jangan bagi budak Form 3 masuk, katanya. Dia ban semua Form 3 masuk lab Multimedia lepas beberapa budak Form 3 kantoi meng-install game perang kat situ.

Masa tengah kami syok berinternet, tiba-tiba ada 5 orang budak Form 3 nak masuk lab. Saya cakap la dorang tak boleh masuk. Tapi budak Form 3 tak puas hati. Malam tu, lepas saya balik lab saya terus terbongkang tidur. Tiba-tiba, pintu bilik saya dihentam bertalu-talu. Terkejut saya dibuatnya. Saya bukak pintu. 2 orang budak Form 3 tarik saya pergi ke bilik Zaki Suhud, salah satu Form 3 paling lancau pernah saya jumpa. Di bilik tu, dah tersadai empat orang rakan saya yang lain.

Kami disuruh berdiri bersandar dinding. Kemudian, sekor-sekor daripada kami ditumbuk Ah Chong di perut. Disebabkan saya yang 1st kena, tumbukan Ah Chong paling padu kena kat saya. Senak sial. Lepas tu, Shafizan Sarpan ambik penyapu kayu. Dihayunnya penyapu tu kat perut kami lagi. Babi, sakit sial. Lepas tu, Zharif Mat Ariffin pulak beraksi. Diambiknya selipar jamban jenama Tat Sing nya lalu ditamparnya muka kami dengan selipar tu. Dah la selipar tu basah. Macam sial. Lepas tu, kami disoal siasat. Bukan pasal lab tu je mereka tak puas hati dengan kami, pasal kami buat muka slack la. Sebab kami tak bagi salam la. Lepas soal siasat, sesi belasah lagi. Paling tak boleh blah, sekor-sekor kami disuruh masuk dalam tong sampah kosong lalu kami disepak terajang. Terguling-terguling saya kena terajang.

Dari pukul 2 sampai la azan Subuh. Masa azan Subuh berkumandang, budak Form 3 stop belasah. Saya dan rakan-rakan balik bilik dengan pengalaman untuk dicerita kepada anak cucu kelak. Meskipun saya dibelasah begitu, saya tak report warden. Saya ingat saya nak belasah junior bila saya naik Form 3 nanti. Tapi ternyata masa saya Form 3, saya terlalu mulia untuk tugas membelasah junior sampai saya dijadikan antara senior faveret mereka. Mungkin jawatan saya sebagai Rakan Surau membentuk persepsi sebegitu.

P/S: Ironiknya, salah satu budak Form 3 yang belasah gua tu satu kelas dengan gua masa kelas Termodinamik dulu. Rasa nak terajang je dia bila dah baligh dan membesar badak sekarang ni.

Photo

Wednesday, December 16, 2009

pada 10:40 PM


25 nyamuk:

December 17, 2009 at 12:08 AM
Permalink this comment

said...

perghh...gile ar kena ragging..naper lu tak terajang je perut satu kelas ngan lu tu?


aihhh...wa lak yg emo ni ngaper?!

December 17, 2009 at 12:21 AM
Permalink this comment

said...

haha..terbaik la cara korang kena ragging..aku seronok dengar..mmg extreme..mesti ko tough gile bile jadi senior kan..

December 17, 2009 at 12:33 AM
Permalink this comment

said...

Lu sebaya gua?

December 17, 2009 at 12:48 AM
Permalink this comment

said...

naseb baik aku xde..kalo x aku dh tmbh dh

December 17, 2009 at 1:08 AM
Permalink this comment

said...

kagum wei!kne ragging mcm 2!dasyat!
mcm cite abg ak plak..kne imbang dua computer dgn dua tangan!!siot tul!

December 17, 2009 at 1:51 AM
Permalink this comment

said...

dasyat!

December 17, 2009 at 1:57 AM
Permalink this comment

said...

Sape dak kelas thermo kiter?? aku asek trbayang abg si gen tu jer.. haha.

December 17, 2009 at 1:59 AM
Permalink this comment

said...

yups
rasa macam nak terajang balik je kan?
aku penah kena dlu
nasib aku yg last turun
ahahhaha
nanti senang2 aku update la pasal bendi nih

December 17, 2009 at 2:01 AM
Permalink this comment

said...

walaupun gua bukan mak lu
tapi gua tetap sedih nak baca

T.T

December 17, 2009 at 7:37 AM
Permalink this comment

said...

huhu..
baik kau nih..
rakan surau..
x sangka aku..

ape de hal arsenal seri nih?
cam haram je..

December 17, 2009 at 8:37 AM
Permalink this comment

said...

sepak je balik senior kau tuh. they deserved a bloody hell kick-in-the-ass. takpun sepak die punye tuttt kasi mandul.. hahaha~

i hate the authority being a senior. i mean c'mon lah. bleh tak hilangkan mentaliti itu? living a fair life. kau dengan hidup kau, and aku dgn hidup aku. takde lah nak dendam2 nie... hmmm

by the way, nice story. ade lg x cte ragging. tulis ar byk2.. hoho~

December 17, 2009 at 11:16 AM
Permalink this comment

said...

ade gak story keganasan atuk utk diceritakan kat cucu2...

=p

December 17, 2009 at 2:22 PM
Permalink this comment

said...

@ mimie
gua kan peaceful orgnya...x smpy hati la nak terajang2 ni...

December 17, 2009 at 2:24 PM
Permalink this comment

said...

@ iyllienaz
tough la sgt...haha...

December 17, 2009 at 2:24 PM
Permalink this comment

said...

@ paan
entoh...

December 17, 2009 at 2:24 PM
Permalink this comment

said...

@ faiq
x abis2 ngan poyo tu...haha..

December 17, 2009 at 2:25 PM
Permalink this comment

said...

@ wanie
peh...saspek abg lu...

December 17, 2009 at 2:26 PM
Permalink this comment

said...

@ fitriah
eh...dok ler...bese je tu...

December 17, 2009 at 2:26 PM
Permalink this comment

said...

@ mute
lu xde kat kelas tu...

December 17, 2009 at 2:29 PM
Permalink this comment

said...

@ hans
xtau xper...dulu kite kecik bole la nak terajang2 ni....

December 17, 2009 at 2:29 PM
Permalink this comment

said...

@ koyuki
terima kasih atas simpati anda

December 17, 2009 at 2:30 PM
Permalink this comment

said...

@ imsosupernotcool
entah la arsenal...vurnerable gile....

December 17, 2009 at 2:31 PM
Permalink this comment

said...

@ erine
lu punya version pun best pe..ragging style bainun ipoh...haha...

December 17, 2009 at 2:31 PM
Permalink this comment

said...

@ aku yg bijaksana
nanti suma gua cite kat cucu nanti....

February 23, 2010 at 9:50 AM
Permalink this comment

said...

rugi gila time termo hg trajang dak tu..haha..klaw hayati ajaq, hg trajang ja senior hg tu..hayati x masuk + pny..haha..bagi dia hukum 1 termo skali baru dia taw..

Popular Posts