• "If God is watching us, the least we can do is be entertaining..." - M. Moss

Followers

Minggu lepas, gua dapat jemputan dari Bekem (as in Beckham) dan Zol untuk mengimarahkan sesi melepak minum teh sama-sama yang telah lama kami tinggalkan sejak 2006. Masa tu, Bekem, gua dan Zol selalu duduk melepak sembang pasal kehidupan Islam Hadhari lepas habis kelas. Kadang-kadang, bila jemaah tabligh datang blok, Bekem selalu ajak gua dan Zol lari dari blok. Singgah kafe makan roti kosong dan teh sambil usha makwe lalu-lalang. Budak-budak yang tak sempat lari terpaksa la layan brader-brader tabligh tu.

Masa 2006 itu jugak, Bekem punya hubungan dengan awek dia umpama kuih pau di atas peti ais rumah gua. Bila-bila masa je boleh hilang. Awek Bekem pindah Ireland. Tapi Bekem tak percaya dengan konsep long distance relationship.Gua pulak tengah sibuk mengayat makwe cun yang doakan team takraw gua satu tahun berikutnya. Zol dari 2006 sampai sekarang solo. Gua rasa skil mengetehnya tak cukup sharp untuk dikagumi makwe makwe lalu-lalang.

Berbalik kepada minggu lepas. Tengah sedap mengeteh, gua tanya Bekem.

"Mana ko jumpa awek baru ko sekarang nih?"

Bekem sengih menampakkan giginya yang putih meskipun 5 tahun hisap Malboro merah.

"Sebenarnya gini. Satu hari, aku naik la RXZ tua aku tu nak balik bilik. Tengah-tengah naik tu aku silap bajet masuk simpang. Laju sangat aku masuk simpang. Terus aku langgar skuter orang..."

Nak tersedak gua dengar. Gua buat isyarat suruh Bekem terus sambung cerita. Gua sambung minum teh tarik gua. Sedap pulak manis-manis ni.

"...Motor sempat lagi aku control masa tu. Tak rosak sangat la. Awek skuter tu jatuh. Aku tolong la. Masa tu aku dengan dia je kat jalan tu. Nasib baik awek tu takde pape. Luka sikit-sikit kat tapak tangan. Pastu aku usha skuter dia. Ada la benda patah-patah sikit. Handle bengkok sikit masa aku check. Tapi, overall OK la. Lepas aku check OK suma, awek tu terus start skuter nak blah. Tapi sebelum dia blah aku cakap la kat dia..."

"Eh, jap jap..awak bagi la nombor awak. Senang saya nak bawak motor awak pergi repair yang pecah-pecah ni.."

"Ko repair tak?" celah gua.

"Aku repair la. Pas repair, dia belanja aku McD. Sebulan lepas tu kitorang couple.." Bekem jawab dengan rasa penuh riak haloba. Bersembur teh tarik dari mulut gua. Kalah teknik mengorat 'The Lorenzo von Matterhorn' Barney Stinson.

P/S: Padil mengucapkan terima kasih kepada makwe-makwe yang memuji Padil comel dan yang kirim salam meskipun Padil kurang mengerti motif dude-dude yang turut kirim salam kepadanya.


Photo

Thursday, December 24, 2009

pada 9:03 PM


52 nyamuk:

December 24, 2009 at 9:20 PM
Permalink this comment

said...

wah, suh member ko turunkan ilmu dia kt aku
bleh gak aku wat cri makan
hahaha
cree r beb!

December 24, 2009 at 9:53 PM
Permalink this comment

said...

wah. boleh tahan handal ni. =)

i know a fren who went through something similar to this. cumanya she's the girl yg dingorat oleh motorist yg melanggarnye.

hehe.

owh, you comment is replied~!

December 24, 2009 at 10:19 PM
Permalink this comment

said...

babi, aku nak langgar awek gak r pasni...

December 24, 2009 at 10:46 PM
Permalink this comment

said...

skuter aku dulu pon penah eksiden. ntah2 bekem yang langgar kot. tapi tak de plak org tu mintak no. hahaha

December 24, 2009 at 11:00 PM
Permalink this comment

said...

Pergghhh.. Ade gak dude yag kem salam.. Wow.. Ngee.. ;p

Sama ngan kes daku.. Accident di tgh highway, tapi tak jadik couple laa kitorang.. Teknik tak menjadi.. Wakakaka.. ;p

~ jadi, kekalkah hubungn Bekem nga adik manis skuter tu?

December 24, 2009 at 11:13 PM
Permalink this comment

said...

comelnye jumpe mcm tu..

December 24, 2009 at 11:36 PM
Permalink this comment

said...

aha..sweetnya permulaan kapel macam tu

December 24, 2009 at 11:36 PM
Permalink this comment

said...

sebulan je kapel..gile hebat kwn ko.hahah

December 24, 2009 at 11:39 PM
Permalink this comment

said...

berguna jugak tips ni..

December 24, 2009 at 11:51 PM
Permalink this comment

said...

hahahahaha! i think u dun have to mention yg awek ko suh doakan time nak maen takraw la. mmg lawak lak aku rase. haha! ;)

skill mengeteh hebat da ke? ;p

December 25, 2009 at 12:37 AM
Permalink this comment

said...

so sweet~ ehehehe..

;)

December 25, 2009 at 12:52 AM
Permalink this comment

said...

ape lagi..selalu2 la langgar orang..silap percaturan, boleh bankrap..hahaha

December 25, 2009 at 1:37 AM
Permalink this comment

said...

dh jdoh kot..haha

December 25, 2009 at 3:56 AM
Permalink this comment

said...

kalo awek terlanggar aku ..agak2 ko die mnta x no fon aku..?

December 25, 2009 at 8:01 AM
Permalink this comment

said...

erk? nama bekem sape?

December 25, 2009 at 8:15 AM
Permalink this comment

said...

wakakaka..teknik bekem berkesan siut.

December 25, 2009 at 9:38 AM
Permalink this comment

said...

ala romantik nye
gua rasa nak jatuh chenta jugak ni

December 25, 2009 at 10:19 AM
Permalink this comment

said...

lepas ni kalo ade mamat langgar akak..akak dah tau dah..ni mesti nak ngorat..!

mimpi ngerilah sapa nak ngorat akak..i garang okeh! [sombong sket]

December 25, 2009 at 10:28 AM
Permalink this comment

said...

haha typical drama type!

December 25, 2009 at 10:44 AM
Permalink this comment

said...

haha..pasni ramai la awek yg kene langgar...huhuhu

December 25, 2009 at 10:54 AM
Permalink this comment

said...

cenggitu yer, haha..

'berhati2 wahai gadiz2 pembawak skuter sekalian, sila jauhi RXZ'

December 25, 2009 at 12:18 PM
Permalink this comment

said...

@ judiene
nanti aku cerita ilmu2 lain..hehe..

December 25, 2009 at 12:19 PM
Permalink this comment

said...

@ max. j. Potter
haha..what are the odds?

December 25, 2009 at 12:20 PM
Permalink this comment

said...

@ razman
gua x sarankan ok..

December 25, 2009 at 12:21 PM
Permalink this comment

said...

@ miss izan
haha..mamat yg langgar ko tuh x gentleman la...

December 25, 2009 at 12:21 PM
Permalink this comment

said...

@ farhana
setakat ni kekal..

December 25, 2009 at 12:22 PM
Permalink this comment

said...

@ fitriah
trust me. it's not..haha..

December 25, 2009 at 12:22 PM
Permalink this comment

said...

@ liyana
haha..sweet la sgt...

December 25, 2009 at 12:23 PM
Permalink this comment

said...

@ tfaa
haha..bese la...muka dah macam aris ariwatan...

December 25, 2009 at 12:23 PM
Permalink this comment

said...

@ saypool
don't try this.

December 25, 2009 at 12:24 PM
Permalink this comment

said...

@ farah
hebat r! aku ajar dia...

December 25, 2009 at 12:25 PM
Permalink this comment

said...

@ ♥_♥tieha♥_♥
sweet ke camtu? pelik aku..haha..

December 25, 2009 at 12:25 PM
Permalink this comment

said...

@ iyllienaz
haha..tau xpe...

December 25, 2009 at 12:26 PM
Permalink this comment

said...

@ chirol
insyaallah..ye kot..

December 25, 2009 at 12:27 PM
Permalink this comment

said...

@ hisham
kalau awek tu blogger gak, aku rasa x bro...haha..

December 25, 2009 at 12:28 PM
Permalink this comment

said...

@ balqissy
cakap bekem satu utm kenal dia...hehe..

December 25, 2009 at 12:29 PM
Permalink this comment

said...

@ faizal
tu aku saspek tu..hehe..

December 25, 2009 at 12:30 PM
Permalink this comment

said...

@ koyuki
haha...jumpa la nanti tu...

December 25, 2009 at 12:30 PM
Permalink this comment

said...

@ seroja jingga
eh, ramai laki suka fierce woman mcm akak tau.

December 25, 2009 at 12:31 PM
Permalink this comment

said...

@ natra
which one?

December 25, 2009 at 12:32 PM
Permalink this comment

said...

@ cikmemy
haha..aku hrp x la...kang JPJ attack blog aku kang..

December 25, 2009 at 12:32 PM
Permalink this comment

said...

@ nursarah87
haha...betul2!

said...

silap langgar kang bawak maut pulak
haha

December 25, 2009 at 7:29 PM
Permalink this comment

said...

aku nak langgar awek ler pas ni
agagaga

December 26, 2009 at 12:29 AM
Permalink this comment

said...

sy takkan bwk moto mahupun kereta. haha, takut terpedaye dgn lelaki nak mengorat dgn care menghentam kenderaan sy,

December 26, 2009 at 2:53 PM
Permalink this comment

said...

@ noorlaila
tau xpe..baik jgn buat..

December 26, 2009 at 2:54 PM
Permalink this comment

said...

@ ah fatt
ko jgn sampai bagi awek tu yg patah riuk pulak

December 26, 2009 at 2:55 PM
Permalink this comment

said...

@ humaira
takut laki yg minat ko nanti langgar LRT/bas yg ko naik pulak..

December 29, 2009 at 11:20 AM
Permalink this comment

said...

kawan kamu ni sgt creative. Mr Avid Gunner 's favorite trick plak ape ye? ;)

December 30, 2009 at 2:37 PM
Permalink this comment

said...

@ larasephia
teknik poyo macam pandai...haha...

January 1, 2010 at 1:53 PM
Permalink this comment

said...

oh!mst same padan dorg tuh :D

Anonymous

January 6, 2010 at 2:27 AM
Permalink this comment

said...

nice-wallpapers

seau n " od 53

Popular Posts