• "If God is watching us, the least we can do is be entertaining..." - M. Moss

Followers

"Masuk universiti mak kata belajo dulu. Jangan nak dok menggatai. Abis universiti takde calon nak masuk minang. Sambung master.... Mak kata belajo je. Jangan dok menggatai. Abih master masih takde yang nak masuk minang gak. Sambung pHD...dapat pHD pun takde gak yang sudi." Dr. Mashitah Ibrahim masa gua tengok Forum Petua Mendapat Pasangan.

***

Gua makan ayam penyet malam semalam. Gua nampak member gua makan dengan seorang gadis. Gua tak nampak gadis tu. Tapi gua tau gadis tu bukan sekadar kawan je. Duduk pun berdua. Makan pun bersopan je. Suap nasik pun bersantun. Kalau makan dengan gua, macam ketua puak Jahiliyyah pun ada. Time makan kentaki bukak puasa hari tu, orang baru makan coleslaw dia dah habis satu bucket.

Gua tenang je. Malas gua nak kacau orang berdating sebab gua pun tak suka orang kacau gua punya. Tapi masa dia nak bayar, gua buat bunyi cencurut. Cruut cruut, gua buat sambil mulut gua memuncung. Dia sedar. Gua senyum je. Babi. Senyap-senyap dah ada awek. Haha. Tapi gua takde hal la sebab takkan dia nak buat poster tampal kat blok yang dia dah berpunya?

***

Berbalik kepada forum Petua Mendapat Pasangan. Gua tak pergi pun. Gua tengok .avi aje. Hehe. Mashitah kata kalau lepas habis belajar baru nak mencari calon, payah la. Bukan la payah sangat. Tapi memandangkan kat U banyak makwe lalu-lalang, maka nak cari calon pun senang. Lagi satu, jangan cari yang cun aje. Lagipun banyak awek cun dah kena rembat sebaik sahaja SPM mereka selesai. Paling cun kalau mereka beradab (bukan control ayu ok? Gua anti-control ayu), perangai baik dan pandai menjahit. Kalau cun tapi tak reti jahit jelujur, sape nak?

Cari makwe kat blog pun bole gak. Lagipun banyak makwe tengah berblogging. Gua syak banyak bloggers laki yang syok kat bloggers di kalangan makwe-makwe. Tak caya? Lu tengok contest Lumut. Sikit punya banyak cerita cintan depa ngan Lumut. Haha.

Yang perempuan pun jangan memilih sangat. Laki tengah sikit. Tak tolak yang dah jadi 'sotong'. Gay lagi. Kalau nak hensem macam Brandon Routh, jangan hairan la banyak lelaki kawin dengan gadis sunti Republik Czech dan Ukraine nanti. Dapat convert depa masuk Islam, kan besar pahala.

Men are hunters. Tu nature semulajadinya. Tapi kadang-kadang bila hunters ni dah makin pupus, the hunted one kena step up dan menonjolkan diri supaya hunters bole nampak. Isu perigi cari timba ke tolak tepi. Kalau suka cakap je suka. Kadang-kadang hunters ni pemalu nak mampus. Sebelum mereka jadi gay, baik cakap cepat.

The hunted one lak jangan jadi bangang. Senang-senang bagi hunters virginity mereka. Jangan ikut orang putih. Orang putih memang bangang. Tu sebab Bush boleh jadi Presiden. Kalau betul hunters tu sayang the hunted one nya, dia sanggup tunggu lepas kahwin. Biarkan hunters terus hunting sampai dah kahwin. Haha. Jangan jadi bangang macam budak-budak 3GP.

Wallahualamussawab. Kirim salam kat bapak balik rumah cuti nanti.

Photo

Thursday, November 12, 2009

pada 1:17 AM


10 nyamuk:

November 12, 2009 at 4:11 PM
Permalink this comment

said...

i'm a silent hunter dude..

lucky my story bout lumut wasnt so jiwang..
rite??
haha...

thinking of finding a japanese girl..
but was i qualfy to educate them?
i myself was in such a mess..
n my mom surely against it..
duh...

November 12, 2009 at 4:24 PM
Permalink this comment

said...

'bout ur mellow love story with lumut...yes, it is. jiwang! but u still playing it cool..

hey, u dont have to be all saint to educate people. trust me, u want Ukrainian more than Japanese. haha.

November 12, 2009 at 9:07 PM
Permalink this comment

said...

owh..kena cari timba la ni..
huhu, malu..
kekeke

November 12, 2009 at 10:30 PM
Permalink this comment

said...

@ green
haha...gua paham...

November 12, 2009 at 10:49 PM
Permalink this comment

said...

...and hell yeah, i found my current bf via blog~

UTM punya ramai manusia, tapi aku tersangkut di dunia luar~

November 12, 2009 at 10:56 PM
Permalink this comment

said...

@ zara
hehe...takdir zara dah camtu...bila gua nak makan nasi minyak zara?

November 13, 2009 at 4:36 AM
Permalink this comment

said...

aku cr gak kat alak U... tp gagal
ish ish ish

nasib baik ada chance kat blog

muahahahahaha

November 13, 2009 at 6:31 AM
Permalink this comment

said...

cari kat u?
busy kot xde masa nak cari
tp pape pun busy punya psl, sampai bila2 xjmpa wakakaka

November 13, 2009 at 12:34 PM
Permalink this comment

said...

@ ah fatt
hahaha...congratz la bro..

November 13, 2009 at 12:35 PM
Permalink this comment

said...

@ adila
busy la sgt...jadi presiden MPP ke?

Popular Posts