• "If God is watching us, the least we can do is be entertaining..." - M. Moss

Followers

North Korea vs South Korea
Dipos oleh avid

OK. Gua tau majoriti budak sekarang takkan stay tengok Buletin Utama sampai pukul 8.40pm untuk tengok segmen dunia melainkan sport freaks macam gua yang menunggu segmen sukan yang hanya akan bermula pada pukul 8.45pm.

Disebabkan terpaksa segmen sukan bermula, gua terpaksa redah jugak segmen bisnes dan segmen dunia dalam Buletin Utama. Bila dah redah banyak kali, gua jadi minat pulak kat prestasi indeks komposit, pertumbuhan KDNK suku kedua negara dan hal perang-perang dunia.

Hari ini, dunia gempar (kecuali dunia Facebook sebab gua tengok Facebook tadi takde sorang pun freak out) pasal North Korea yang melancarkan serangan artillery ke Yeonpyeong dan membunuh 2 orang askar South Korea dan menyebabkan kecederaan terhadap 20 civillians yang lain.

Yeonpyeong selepas dibedil North Korea. Credit: The Guardian

North Korea cakap depa dengar South Korea attack dulu. Padahal sebenarnya South Korea cuma buat live-fire drill sahaja. Hahaha.

Disebabkan serangan North Korea ni, South Korea dah pasang high level alert terhadap sistem keselamatannya. Depa dah bawak keluar F-16 jet fighters depa untuk balas serangan the North. Yeah, baby!!

This mafakka ranks 3rd dalam Top 10 Fighter Jets yang gua tengok dekat Discovery Channel!

FYI, serangan ni juga membuatkan USA dalam situasi berjaga-jaga kerana South Korea merupakan sekutu kuat USA. In fact, USA masih menempatkan pasukan tentera mereka kat sempadan North - South Korea sebagai salah satu kekuatan tentera South Korea.

North Korea ni pulak dulunya bersekongkol dengan China dan Russia. Biasalah, member-member komunis dia. Tetapi, sejak Russia diambil alih oleh Stalin dan China bebas dari cengkaman Parti Komunis China, North Korea is pretty much alone right now. Serve you right, you fuckin' commies!

Penganalisis-penganalisi politik kata ni adalah taktik yang digunakan oleh North Korea untuk tarik perhatian dunia. Dengan taktik ni, PBB akan start negotiations dengan North Korea dan negara komunis ni akan dapat supplies dari ahli-ahli PBB to ensure their silence. Dasar whiny commies...

Jadi, kepada peminat-peminat drama-drama dan music scene Korea di luar sana, berdoalah demi keselamatan artis pujaan anda . Semoga mereka selamat-selamat hendaknya!

Photo

Tuesday, November 23, 2010

pada 11:58 PM


Labels:
,
,
,

9 nyamuk:

November 24, 2010 at 1:14 AM
Permalink this comment

said...

gua tgk news der.. gua tahu..
gua minat korea jugak..

pasni ramai la orang duk tulis dalam blog nak suh naik trafik.. har har har

said...

yeahh.ade gak tgk td :)1st blogger yg me jumpe cte sal ni .

November 24, 2010 at 1:39 AM
Permalink this comment

said...

Pesen bergaduh adik bradik

November 24, 2010 at 1:50 AM
Permalink this comment

said...

tu laa..terkejot kowt dorang perang..taunya memg dh lame tp tak sgka plak la makin trok..aishh..kesian mereka yg tak berdosa..sighh

November 24, 2010 at 6:56 AM
Permalink this comment

said...

bagus ko bukak citer ni avid! satu negara yg hanya dipisahkan dengan sungai, bertelagah.aku takle bayang kot2 la negara2 jiran serang kita nanti.

north korea mmg dari dulu lagi mcm brat!

November 24, 2010 at 10:19 AM
Permalink this comment

said...

Hahahaha! K-Pop punya scene base kat Seoul. Jauh lagi tu...

Gua tengok berita ni kat channel korea 391. Tapi malangnya takde subtitle. So, buat2 paham je la.

November 24, 2010 at 3:37 PM
Permalink this comment

said...

bahayanya..takut nant jd perang nuklear

November 24, 2010 at 10:45 PM
Permalink this comment

said...

oh no!! my office mate yg sangat rapat g korea for honeymoon with his wife..harap2 selamat smpai ke msia.

November 25, 2010 at 12:07 AM
Permalink this comment

said...

Paan sedang memantau situasi Semenanjunag Korea dengan teliti. almaklumlah peminat SupaJunior

Popular Posts