• "If God is watching us, the least we can do is be entertaining..." - M. Moss

Followers

Wrestling Mom's Regime
Dipos oleh avid

I was tagged by Rebelle Me, but the thing is I don't think anyone would bother to know 25 useless facts about me. You see, I'm an average joe. Gua macam Fernando Sucre (except I don't have my Maricruz)  dalam Prison Break. Sape la yang peduli pasal Sucre bila dah ada Scofield, Sarah dan T-Bag kan? 

Tapi, gua buat keputusan untuk dedahkan satu benda pasal gua yang gua rasa orang lain pun mungkin pernah buat. And, I really really really don't want my mom to read this. Hahaha.

Masa gua kecik-kecik, gua tak tau berapa kali gua tipu mak gua. Banyak sangat kot. Masa gua kecik, mak sangat strict. Pukul 10 mesti masuk tidur. Hari Sabtu duduk rumah, jangan merayap. Petang pukul 6.50 mesti balik rumah. Lepas balik sekolah, terus balik rumah. 

Sebagai kanak-kanak, macam-macam gua nak buat masa ni. Tengok wrestling pukul 10pm, main game kat rumah kawan, berkubang kat parit, main hujan dan bermacam aktiviti tak berfaedah lagi. Hahaha. Tapi, disebabkan mak gua garang, gua simpan je niat tu.

Sampai satu hari ni, gua decided to call it a day. Satu pagi, sebelum loceng masuk kelas berdering, gua selalu lepak-lepak dengan budak-budak kelas. Sambil lepak-lepak, budak-budak kelas gua selalu bercerita pasal wrestling malam tadi. 

Gua yang tak tengok wrestling ni jadi blur. Gua cuba connect the dots supaya gua boleh paham cerita mereka. Stone Cold, The Rock, Kane, Undertaker, Big Show. Tapi tak dapat sebab gua tak tau apa jadah rupanya nama-nama ni. Gua jadi fed up lalu gua come up with a plan supaya gua boleh tengok minggu depan.

Pada minggu depannya, lepas buat homework susun buku semua, gua bagitau sesuatu kat mak gua yang masa tu tengah tengok TV.

"Mak, nak tengok wrestling"
"Merepek. Pergi masuk tidur"
"Tapi, wajib kena tengok mak. Cikgu PJK suruh tengok" 
"......"

And voila. I've finally watched WWE! Hahaha. Tapi minggu depannya gua tak tengok WWE dah sebab masa gua tengok malam tu, takde lah best sangat wrestling ni. Maybe, I'm a peaceful person. 

Bila gua dah besar dan gua teringat balik alasan yang gua guna untuk tipu mak, gua rasa macam..."What the frak was I thinking?". Hahaha. Cikgu PJK suruh tengok wrestling tengah-tengah malam? Merepek gila. Gua rasa macam bodoh gila bagi alasan macam tu.

Tapi, gua tak rasa mak gua percaya bulat-bulat alasan gua tu. Maybe she was just being considerate. After all, it was just a stupid wrestling show. Kang betul-betul dia percaya, dia hentam cikgu PJK gua dalam mesyuarat PIBG pulak kang.

Photo

Tuesday, November 2, 2010

pada 12:35 PM


18 nyamuk:

November 2, 2010 at 12:42 PM
Permalink this comment

said...

Hahahahaha! Masuk tidur pukul 10 pm? And I thought my mom was crueler by forcing me to go to bed at 11!

November 2, 2010 at 12:49 PM
Permalink this comment

said...

oh my! kena force tido! wakaka! my mother never force me to anything.. just she bother about my lifestyle.. yes.. i like to hang out when it comes to Sunday. she just ask me to come home before 7.. tu pun lepas dah kerja, kalau study dulu, memang susah la nak keluar rumah..

&&& wrestling? ape kejadahnya cikgu PJK suh tengok! sangat funny okeh! :DD

November 2, 2010 at 1:39 PM
Permalink this comment

said...

lagi??

November 2, 2010 at 2:48 PM
Permalink this comment

said...

Dulu mak aku paksa aku tdo petang.tapi aku tak tdo..aku tgk je jam sampai masa utk kluar bermain sampai.skrg ni tdo petg adalah syiok.haha.maricruz memg hot

November 2, 2010 at 5:00 PM
Permalink this comment

said...

hahaha kesian cikgu PJK name kene petik. ahah. btw cte2 mcm tu sgt lah tak elok sbnrnye, useless pon ada. hehh~

November 2, 2010 at 5:40 PM
Permalink this comment

said...

aku dulu macam rasa bangga gila kalau boleh hafal watak semua wrestler. sebab semua budak-budak lain macam jaw-dropping kalau aku cerita Stone Cold macam ni, Undertaker macam ni. kahkah!
kids will always be kids :D

November 2, 2010 at 6:26 PM
Permalink this comment

said...

LOL, kecik2 dh kreatif buat tipu helah
dh mintak maap belum weh?
lawak2, nice memory to remember
subjek pjk ada wrestling eh dulu? hahaha

November 2, 2010 at 6:56 PM
Permalink this comment

said...

orait la tu. aku pukul 9 dah kena masuk tido.... hahaha~~

baik punya alasan.. tak pasal2 cikgu PJK punya nama kena petik..

hahaha aku pun xsuke wrestling. motif nak tengok oramg bergaduh for the sake of that stupid belt. haha~

November 2, 2010 at 11:26 PM
Permalink this comment

said...

Gua suka cara lu title kan entri-entri lu la bro.

November 3, 2010 at 12:21 AM
Permalink this comment

said...

hahaha! aku pon sama. nak tengok the cave and the golden rose. da lah cerita tuh pukul 11 lebih. bila mak ayah masuk tidur je, aku curi2 tengok kat tv bawah. haha.

November 3, 2010 at 1:17 AM
Permalink this comment

said...

nak cakap kau jujur la tak pandai menipu kononnya?

dem, aku rasa gila bertuah. aku dibiarkan bebas tidur pukul berapa n nk buat apa. tp klu bgn sbuh lmbt, berbirat bontot. tu je.

Anonymous

April 8, 2013 at 1:54 PM
Permalink this comment

said...

I conceive this site has some really great information
for everyone :D. "Years wrinkle the skin, but to give up enthusiasm wrinkles the soul." by Samuel Ullman.


my site; Help for recovering Twitter account

Anonymous

April 13, 2013 at 1:15 PM
Permalink this comment

said...

I've recently started a website, the info you offer on this web site has helped me greatly. Thanks for all of your time & work.

Also visit my blog post - free psn codes

Anonymous

April 13, 2013 at 1:58 PM
Permalink this comment

said...

WOW just what I was searching for. Came here by searching for best Paid to click sites

Anonymous

April 18, 2013 at 1:58 AM
Permalink this comment

said...

I needed to thank you for this wonderful read!

! I certainly enjoyed every bit of it. I have got you book
marked to look at new stuff you post…

my site virtapay money exchange

Anonymous

April 20, 2013 at 6:20 AM
Permalink this comment

said...

Great goods from you, man. I've understand your stuff previous to and you are just too magnificent. I actually like what you've acquired here, really like what you
are saying and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep
it wise. I can't wait to read far more from you. This is really a wonderful website.

Also visit my website; url shortener

Anonymous

May 9, 2013 at 8:47 AM
Permalink this comment

said...

Piece of writing writing is also a excitement, if you know after that you can write if not it is complicated to write.


my web blog - twitter password reset

Anonymous

June 4, 2013 at 9:56 PM
Permalink this comment

said...

Appreciate the recommendation. Will try it out.

Feel free to surf to my website; virtapay currency to Cash Exchange

Popular Posts